Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Vr 15 november 2019 | 01:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Vr 15 november 2019
Tijd
01:15 tot 01:40
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23256728

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag:

In de slimme stad is het leven makkelijker, maar zonder risico is het niet

Een lantaarnpaal die feller gaat branden als je voorbij loopt en een vuilcontainer die weegt hoeveel afval je stort. De 'slimme stad' rukt op, een samenleving die door technologie gemakkelijker is ingericht. Maar er zijn ook risico's. In een slimme stad gebruikt de overheid in toenemende mate technologie om de stad te veranderen. Met behulp van sensoren, camera's en andere technieken monitoren ze verkeersstromen, afvalstromen of energieverbruik. Het idee is om een stad beter of efficiënter in te richten. Toch is er ook zorg om de privacy van burgers.

Hoe de donorprocedure traumatisch was voor nabestaanden Marian en Jehan

Elf jaar geleden overleed de man van Marian de Bont, de vader van Jehan. Een hersenbloeding. Martin was orgaandonor en hij stond dus zijn organen af. Maar de manier waarop dat gebeurde, was traumatisch voor de nabestaanden. Martin overleed uiteindelijk aan een hersenbloeding, maar in het ziekenhuis lag hij nog aan de beademing. "Je zag niet dat hij overleden was. Hij ademde nog door alle apparatuur." Marian en Jehan namen afscheid en een paar dagen later kregen ze hun vader en man terug.

Weinig draagvlak voor roetveegpieten bij landelijke intocht Sinterklaas

Tweederde (66 procent) vindt het niet acceptabel dat er dit jaar alleen roetveegpieten te zien zijn bij de landelijke intocht van Sinterklaas. Dat blijkt uit het jaarlijkse Zwarte Piet-onderzoek van EenVandaag. 31 procent staat wel achter deze keus. Volgens tegenstanders is de figuur van Zwarte Piet niet racistisch bedoeld. Daarom hoort hij er volgens de traditie gewoon bij te zijn. Met de keuze voor alleen roetveegpieten is er volgens hen te veel aangepast aan een kleine groep die Zwarte Piet wel een racistisch fenomeen vindt.

EenVandaag op tv

Eenvandaag.
Onderwerpen in EenVandaag