Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Wo 13 november 2019 | 01:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Wo 13 november 2019
Tijd
01:15 tot 01:40
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23244279

Herhaling. Vanavond onder andere in EenVandaag:

Onze huiskatten richten massale slachtpartijen aan in natuur: 'Hou je kat 's nachts binnen!'

Staatsbosbeheer en de vogelbescherming maken zich zorgen over de slachtingen die de kat aanricht. Jaarlijks zijn zeker 40 miljoen muizen, vogels, konijnen, eekhoorns en andere kleine zoogdieren slachtoffer van het jachtinstinct van onze huiskatten. En hierdoor staan kwetsbare diersoorten in bepaalde natuurgebieden onder druk. "Denk bijvoorbeeld aan weidevogels zoals de grutto. Die broedt op de grond. Als er dan een kat langskomt, dan is het heel makkelijk voor hem om een jong te pakken", vertelt Marieke Dijksman van de Vogelbescherming.

Nierpatiënt Marijn zoekt via Facebook een orgaandonor: 'Met mijn bloedgroep moet je 4 tot 5 jaar wachten'

De donornier die Marijn Rijkse al 16 jaar heeft, wordt nu door zijn lichaam afgestoten. Wachtlijsten zijn lang en binnen zijn familie is niemand geschikt als nieuwe donor. Daarom probeert hij het nu via Facebook. Toen Marijn nog maar een baby was, ontdekten doktoren dat zijn nieren niet naar behoren werken. "En op mijn 16de waren ze zo slecht dat ik moest gaan dialyseren. Toen kwam ik op de lijst voor donatie te staan", vertelt hij.

Prijsstijging zorgpremies lijkt mee te vallen, maar je gaat waarschijnlijk toch behoorlijk meer betalen

De prijsstijging van de zorgpremies 2020 lijkt mee te vallen, maar juich niet te vroeg. Als je meedoet aan een collectieve verzekering ga je waarschijnlijk alsnog behoorlijk wat meer betalen. Uiterlijk vandaag maken zorgverzekeringen hun premies voor 2020 bekend. De grootste zorgverzekeraars laten een lichte prijsstijging of prijsdaling zien, maar de onafhankelijke vergelijkingssite Zorgkiezer.nl maakt zich zorgen over verkapte kosten en zorg die alleen voor de rijken beschikbaar is.

Jonge voetbaltalenten maken gewoon hun school af, want 'geen opleiding doen is echt van vroeger'

'Basketballers hebben allemaal gestudeerd, kunnen hun zinnen afmaken. In tegenstelling tot andere sporters. De meeste voetballers hebben hun school toch niet afgemaakt', zei basketbal-verslaggever Leon Kersten dit weekend in Langs de Lijn. Klopt dat? Leon Kersten was stellig afgelopen wekend. 'Dat durf ik wel te zeggen', voegde hij nog aan zijn uitspraak toe. Presentator Hugo Borst vroeg zich al af of het wel zou kloppen en verwachtte al dat verhaal een staartje zou krijgen. In de rubriek Feit of fictie? wagen we ons eraan.

EenVandaag op tv

School miljoen opleiding staatsbosbeheer kosten uitspraak eenvandaag wachtlijsten donor presentator langs de lijn konijnen vogels zoogdieren zorgverzekeraars verzekering voetballers afmaken prijsstijging premies slachtoffer uiterlijk zorgverzekeringen lichaam vogelbescherming borst donornier rubriek muizen nieren rijken jaarlijks doktoren weekend baby hugo borst facebook zorgpremies werken leon familie natuurgebieden 2020 druk mijn lang zorgen grootste.