Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Wo 30 oktober 2019 | 01:20 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Wo 30 oktober 2019
Tijd
01:20 tot 01:55
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/23161888

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag:

15 jaar na de moord op Theo van Gogh: 'We mogen niet verslappen'

Op 2 november 2004 werd Theo van Gogh in Amsterdam vermoord door Mohammed Bouyeri. 15 jaar later blikken we terug met twee hoofdpersonen uit die tijd, Job Cohen en Ahmed Marcouch. "Salafistische organisaties vormen een gevaar", zegt Marcouch. Stilzitten doet de Arnhemse burgemeester Marcouch niet meer sinds de moord op Theo van Gogh. Hij werd die dag plotsklaps gelanceerd als woordvoerder van de Amsterdamse moskeeën. "Ik heb dezelfde avond al vanuit de islamitische gemeenschap de aanslag en de moord veroordeeld."

Verlies Partij voor de Dieren zet door, kiezers willen meer discussie

Het verlies bij de Partij voor de Dieren gaat door, blijkt uit De Peiling van Ipsos en EenVandaag. De partij verliest deze maand twee zetels en staat op vier. Begin september stond de partij nog op acht zetels. In de partij is de afgelopen 2 maanden veel gebeurd, meest recentelijk het royeren van partijvoorzitter Wolswinkel door het bestuur.

Lolke Weegenaar eist 122 miljoen van de NAM voor gedupeerden aardbevingen: 'Dat is rechtvaardigheid'

Doordat zijn huis in aardbevingsgebied staat, kreeg Lolke Weegenaar deze niet verkocht. Hij wil dat de NAM de waardedaling compenseert. Mede namens 4500 andere gedupeerden dient hij nu een megaclaim in van 122 miljoen euro. Veel mensen die wonen in het gaswinningsgebied hebben scheuren in hun huis. Maar Weegenaar ontdekte al snel dat door de aardbevingen het gebied minder aantrekkelijk werd om in te wonen.

Online daten heel normaal, maar met privacy wordt slordig omgegaan

Over online daten hoef je al lang niet meer geheimzinnig over te doen. Toch is een beetje privacy in je online zoektocht is natuurlijk wel fijn. Juist met die privacy wordt slordig omgegaan. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. De consumentenbond onderzocht de tien meest gebruikte datingsites in Nederland. Het gaat om Badoo, e-matchting, Happn, Lexa, Paiq, Parship, Pepper, Relatieplanet, Tinder en 50plusmatch. Er werden 700 ervaringsdeskundigen ondervraagt, waarvan 29% een relatie kreeg.

EenVandaag op tv

Amsterdam dieren moord privacy onderzoek miljoen nederland zoektocht consumentenbond eenvandaag discussie job cohen gogh burgemeester partij voor de dieren aardbevingen peiling mohammed moskeeën bestuur van gogh slordig kiezers ahmed marcouch 2004 ipsos tinder datingsites 15 jaar theo theo van gogh scheuren relatie daten cohen normaal marcouch ahmed woordvoerder vermoord mohammed bouyeri partijvoorzitter verkocht online daten gedupeerden tijd verlies lang deze terug wolswinkel.