Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Wo 11 september 2019 | 01:10 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Wo 11 september 2019
Tijd
01:10 tot 01:40
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/22881792

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag:

Toerist doet Marker Wad goed: 'Natuur heeft baat bij een beetje liefde van de mensen'

Jarenlang waren de Marker Wadden niet meer dan een saaie modderpoel. Inmiddels weten tientallen verschillende vogelsoorten én duizenden dagjesmensen de eilanden te vinden. Maar er is ook kritiek. Sinds de opening van de Marker Wadden op 8 september vorig jaar mogen ook dagjesmensen aanmeren in de haven op het eerste van de vijf eilanden. Het is het enige eiland waar bezoekers welkom zijn, de andere vier zijn alleen toegankelijk voor dieren. Dit jaar bezochten al 11.000 mensen het gebied.

Niemand wil meer in de horeca werken en daardoor is personeel peperduur

Het personeelsverloop in de horeca is groot. Werving en selectie kost ondernemers jaarlijks zo'n 6 procent omzet, blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Ondernemer Ruud van Mourik: "De kosten voor uitzendkrachten lopen steeds verder op." Wegrestaurant De Goudreinet ligt aan A1 in de buurt van Barneveld. De horecagelegenheid biedt van 's ochtends vroeg tot 's avonds 240 zitplaatsen. Eigenaar Ruud van Mourik herkent het probleem van het grote personeelsverloop.

John 'ORDER' Bercow vertrekt: 5 memorabele momenten van de Lagerhuis-voorzitter

De markante voorzitter John Bercow van het Britse Lagerhuis vertrekt. Zijn grootse stem en bijzondere stropdassen maakten hem, zeker tijdens de vele Brexit-debatten, wereldberoemd. EenVandaag blikt terug op de carrière van Bercow in 5 fragmenten.

Marokkaans-Nederlandse vaders betalen dubbel alimentatie

Marokkaans-Nederlandse moeders kloppen na scheiding van hun Marokkaans-Nederlandse man regelmatig aan bij zowel de Nederlandse als bij de Marokkaanse rechter voor kinderalimentatie. "Het kan om duizenden euro's gaan", zegt advocaat Jamal El Hannouche. Stellen met de dubbele nationaliteit kunnen voor zowel voor de Marokkaanse als de Nederlandse wet trouwen. Dat zorgt er voor dat vrouwen na een scheiding ook nog kunnen proberen kinderalimentatie aan te vragen in Marokko. Dat gebeurt met succes. Het feit dat de vrouw in Nederland woont en alimentatie ontvangt speelt dan geen rol.

EenVandaag op tv

Vrouwen dieren marokko britse lagerhuis onderzoek opening nederland advocaat eenvandaag vrouw trouwen ondernemers rechter voorzitter abn amro horeca omzet liefde scheiding fragmenten toerist lagerhuis barneveld personeel wadden vaders ondernemer moeders zitplaatsen dagjesmensen jaarlijks nationaliteit alimentatie eilanden kritiek haven eiland bezoekers marker wadden toegankelijk selectie werken probleem vragen geen van barneveld marker terug john bercow buurt.