Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Wo 31 juli 2019 | 01:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Wo 31 juli 2019
Tijd
01:15 tot 01:45
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/22660461

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag:

Al een halve eeuw wachten we op een kampioen kunstschaatsen, met Lindsay (14) zou het kunnen

De gloriedagen van het Nederlandse kunstschaatsen leken lang voorbij te zijn. 55 jaar geleden zetten we voor het laatst een kampioen op het Olympische ijs. Maar er is hoop: de 14-jarige Lindsay van Zundert heeft alles in zich voor succes. "Ze heeft gratie, kwaliteit en werkt enorm hard." Kunstschaatsvedette Joan Haanappel ziet hoe Lindsay het kunstschaatsen in Nederland weer op de kaart zet. Haar stichting scout nieuwe talenten, en Lindsay is er daar een van.

Waarom Jan na 12 generaties familiebedrijf tóch besloot te stoppen

"Je kunt je niet voorstellen dat jij zonder het bedrijf kunt, of dat het bedrijf zonder jou kan." Toch deed Jan Tichelaar, als twaalfde generatie, het oudste familiebedrijf van Nederland van de hand. Dat bleek een opluchting. De familie Tichelaar maakt al eeuwenlang keramiek. Op de plaats waar nu de voormalige fabriek van Koninklijke Tichelaar staat, is in een atlas uit 1572 al een 'briccaria' of steenfabriek te zien. Het is het oudste bewijs van een lange bedrijfsgeschiedenis. Dat maakte de keuze van Jan dan ook niet makkelijker.

Waarom huilde SP'er Sandra Beckerman om de gaswinning? 'Het interesseerde de Kamer niks'

Waarom raakte SP-Kamerlid Sandra Beckerman in tranen toen zij een Kamerdebat wilde aanvragen over gaswinning in Groningen? Anderhalf jaar later doet ze een boekje open. "Het zit heel diep onder mijn huid." Sandra Beckerman was archeoloog en werd in 2017 Tweede Kamerlid voor de SP. In haar portefeuille: de gaswinning in Groningen. "Ik kan wel oude beschavingen bestuderen, maar mijn eigen beschaving brokkelt letterlijk af", vindt ze. De Groningse is erg betrokken bij het onderwerp gaswinning, en brak - toen ze ruim een half jaar Kamerlid was - in de plenaire zaal in huilen uit.

EenVandaag op tv

Buitenland nederland fabriek kamerdebat eenvandaag kampioen groningen bewijs kamerlid gaswinning atlas zundert kunstschaatsen archeoloog familiebedrijf opluchting eeuw generaties makkelijker tichelaar joan haanappel familie wachten stoppen stichting beckerman talenten oudste lang.