Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Vr 28 juni 2019 | 01:30 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Vr 28 juni 2019
Tijd
01:30 tot 02:00
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/22483516

Vanavond onder andere in EénVandaag:

Sushi leg je in de wereldkeuken gewoon naast je pannenkoek en dat is eigenlijk heel Nederlands

Van sushi naar pizza tot een chocoladefontein die vlakbij de teppanyaki stroomt: het kan allemaal in de zogenaamde wereldrestaurants. Deze kolossale all-you-can-eat-restaurants zijn aan een opmars bezig, en misschien is er weinig zo Nederlands als dit. Xu Dong Sun begon 5 jaar geleden zo'n wereldrestaurant in Spijkenisse en noemde het 'De Watertuin.' Zijn gigantische restaurant met 600 zitplaatsen staat op een bedrijventerrein in Spijkenisse, misschien niet in de meest sfeervolle omgeving. "Maar je kunt er wél gratis voor de deur parkeren. Mensen vinden dat ideaal", verklaart Xu.

Gezondheidsproblemen door ultrafijnstof van vliegtuigen: 'Schiphol zal moeten krimpen'

De uitgestoten ultrafijnstof rondom Schiphol is schadelijker voor de gezondheid dan werd gedacht. Vooral kinderen en jongvolwassenen lijden eronder. Experts vinden dat Schiphol drastische maatregelen moet nemen. Ultrafijnstof is een vorm van luchtvervuiling die in fijnstof zit, maar nog vele malen kleiner is. Het is onmogelijk om het met het blote oog te zien. Onderzoek van het RIVM, de Universiteit Utrecht en het Academisch Medisch Centrum wijst op de schadelijke gevolgen ervan.

Al 20 Kamerleden zijn iets anders gaan doen, en misschien is dat niet zo vreemd

Een kwart van de parlementariërs stopt voor het einde van de termijn. De reden? Vaak is een andere baan aantrekkelijker. Hoogleraar Wim Voermans pleit voor betere arbeidsomstandigheden om Kamerleden langer in Den Haag te houden. De huidige Kamer lijkt niet van plan met de trend te breken. Sterker nog, de Tweede Kamer is goed op weg om het gemiddelde van 25 procent Kamerverlaters halverwege de rit al te halen.

EenVandaag op tv

Tweede kamer utrecht onderzoek buitenland den haag eenvandaag gezondheid schiphol restaurant arbeidsomstandigheden experts bedrijventerrein rivm luchtvervuiling spijkenisse fijnstof universiteit pizza parkeren hoogleraar parlementariërs centrum gratis sushi pannenkoek trend zitplaatsen kwart dong universiteit utrecht onmogelijk blote kinderen maatregelen baan ultrafijnstof plan deze deur medisch opmars.