Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Za 19 januari 2019 | 01:20 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Za 19 januari 2019
Tijd
01:20 tot 01:35
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/21645656

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag:

- 10 jaar Voetbalwet: incidenten in stadions alleen maar toegenomen

De Voetbalwet moest een eind maken aan het geweld rond voetbalwedstrijden. Inmiddels gaat de wet zijn tiende jaar in, maar het aantal incidenten in en rond stadions daalt niet, maar is juist gestegen. In het seizoen 2009-2010 vonden er nog 653 ongeregeldheden plaats in en rondom de Nederlandse stadions, afgelopen seizoen waren dat er 785. Het gaat om voetbalhooligans die met elkaar op de vuist gaan, voetballers bekogelen, vernielingen aanrichten en met name illegaal vuurwerk afsteken in het stadion.

- 'Als Uber zijn app kan aanpassen, moet dat zo snel mogelijk gebeuren'

Veilig Verkeer Nederland roept op om Uber van de weg te halen. "Vier doden in zes weken tijd. Het is tot hier en niet verder." Het taxibedrijf moet zich aan dezelfde regels houden als alle anderen, zegt woordvoerder Rob Stomphorst. Veilig Verkeer Nederland zegt vooral 'alarm te willen slaan' met de oproep tot het verbannen van Uber. "Wat speelt hier en waar stappen mensen bij in de auto?"

EenVandaag op tv

Oproep verkeer nederland eenvandaag illegaal vuist stadion incidenten vuurwerk veilig verkeer nederland ongeregeldheden voetballers illegaal vuurwerk stadions afsteken uber vernielingen gestegen bekogelen geweld woordvoerder regels seizoen veilig.