Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Wo 16 januari 2019 | 01:30 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Wo 16 januari 2019
Tijd
01:30 tot 02:00
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/21629536

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag:

- Grote nederlaag verwacht voor May bij brexitstemming in Brits Lagerhuis

Volgens de Britse media kan premier May de stemming over haar brexit-deal vanavond met meer dan 200 stemmen verschil verliezen. Dat zou de grootste nederlaag zijn in de geschiedenis van het Lagerhuis. De opzet van Theresa May is mislukt. De Britse premier stelde half december de stemming over de brexitdeal uit omdat ze met honderd stemmen verschil dreigde te verliezen. May hoopte dat de parlementariërs zich tijdens de kerstdagen zouden bedenken en haar deal met de EU toch zouden steunen.

- Jeugdbeschermer Richard: 'Ik begrijp niets van ouders die hun kind wat aan doen'

"De rechter heeft me van dit gezin gehaald, maar het zit me niet lekker." Jeugdbeschermer Richard Westmaas maakt zich zorgen: over de werkdruk in de jeugdzorg waar hij deze week actie voor voert, maar op dit moment vooral over een meisje van 3 jaar oud. Het kind is blootgesteld geweest aan ernstig huiselijk geweld, waarbij haar vader haar moeder toetakelde. Tot voor kort stond ze onder officieel toezicht van Richard, maar de rechter oordeelde onlangs dat dat toezicht kon stoppen. Hij vermoedt echter dat het gevaar niet geweken is.

EenVandaag op tv

Eenvandaag media rechter jeugdzorg geschiedenis brits lagerhuis parlementariërs honderd huiselijk geweld begrijp britse premier geweld premier gevaar westmaas theresa may theresa moeder ouders nederlaag vader meisje werkdruk premier may stoppen deal toezicht week stemming deze week deze.