Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Wo 14 februari 2018 | 18:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Wo 14 februari 2018
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 2
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2018
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/19623332

Vanavond onder andere in EénVandaag:

- Hoofdofficier: drugsbaronnen vrijuit door capaciteitsgebrek

Politie en justitie in Amsterdam hebben onvoldoende capaciteit om de top van de georganiseerde misdaad achter slot en grendel te krijgen. Dat zegt scheidend hoofdofficier van justitie Theo Hofstee in een interview met EenVandaag. “Ons probleem zit vooral in het zicht op de top van de drugshandel. We pakken nu heus meer dan kruimeldieven. We lossen liquidaties op en voorkomen er ook een aantal. Maar de leiders van grote drugsgroepen die vanuit het buitenland opereren, daar komen we helaas onvoldoende aan toe.”

- Omwonenden van vliegveld Maastricht slepen de staat voor rechter

Omwonenden van vliegveld Aachen Airport (Maastricht) slepen de Nederlandse staat voor de rechter. Ze willen dat er een eind wordt gemaakt aan het gebruik van de verlengde start- en landingsbaan van het vliegveld. Minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaf in december toestemming hiervoor. Door de langere start- en landingsbaan kunnen er meer én ook zwaardere vliegtuigen landen en opstijgen in Beek. De Limburgers vinden dat hun bezwaren niet zijn meegenomen in dat besluit. Ook maken ze zich grote zorgen over de overlast en veiligheid. De verzamelde actiegroepen in Zuid-Limburg stappen nu naar de rechter in een ultieme poging om het besluit van de minister terug te kunnen draaien.

- Jeugdpsychiaters slaan alarm over isoleren kinderen jeugdzorg

Jeugdpsychiaters maken zich grote zorgen over het isoleren van kwetsbare jongeren in de jeugdzorg. Dit gebeurt veel te vaak en zonder enig vorm van toezicht. Robert Vemeiren bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Psychiatrie (NvvP) vindt dat hier snel een einde aan moet komen. ”Elke maatregel waarbij de vrijheid van het kind wordt ontnomen, zou extern getoetst moet worden. Ik roep de minister op de regels voor het isoleren van jongeren in de Jeugdzorg snel aan te scherpen.”

- Valentijnsdag: niet iedereen wordt er blij van

Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar eens (extra) in de watten leggen. Maar wat als je niet kunt samenwonen met degene van wie je houdt of door regelgeving genoodzaakt wordt om niet in het huwelijksbootje te stappen? De dag der liefde wordt ook aangegrepen om aandacht te vragen voor mensen die noodgedwongen warmte van een partner moeten missen. Rode rozen, bonbons: het zijn traditionele cadeaus rondom Valentijnsdag. Via de bloemenveiling zijn vorig jaar ruim 300 miljoen bloemen en ruim 20 miljoen planten verhandeld. Er werd een omzet gedraaid van 140 miljoen euro, tegen gemiddeld 80 à 85 miljoen euro in een normale week. Zo’n 100 miljoen rozen, 120 miljoen tulpen en 23 miljoen chrysanten wisselden van eigenaar.

EenVandaag op tv

Amsterdam politie veiligheid vliegveld minister miljoen maastricht buitenland justitie overlast eenvandaag bloemen misdaad landingsbaan rechter vliegtuigen vrijheid zuid-limburg tulpen omzet jeugdzorg warmte liefde drugshandel planten liquidaties 100 miljoen nederlandse staat alarm toestemming cadeaus bloemenveiling valentijnsdag regelgeving leiders rozen georganiseerde misdaad theo airport omwonenden geliefden heus opstijgen kinderen beek jongeren interview psychiatrie regels capaciteit probleem vragen toezicht partner week van nieuwenhuizen.