Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Vr 29 december 2017 | 02:40 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Vr 29 december 2017
Tijd
02:40 tot 03:15
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2017
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/19306359

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag:

- Terugblik op het jaar: de Fipronil-crisis

Als er één onderwerp de hele zomer beheerst dan is het wel de Fipronil-crisis. Bijna een kwart van alle pluimveebedrijven blijkt gebruik te hebben gemaakt van de diensten van het Barneveldse bedrijf Chickfriend. Zij hebben eindelijk een middel dat goed werkt in de bestrijding van de hardnekkige bloedluis in de stallen. Deze worden met de kippen erin gewoon bespoten. Wat er in hun ‘wondermiddel’ zit, dat valt ‘onder het geheim van de smid’.

- Janine Abbring: ‘Ik ben een provinciaal in de randstad’

Ze kijkt terug op een succesvol jaar: voor het Zomergasten-interview met de dit jaar overleden burgemeester Eberhard van der Laan ontving ze de Sonja Barend-Award en Zondag met Lubach, waar ze eindredactrice is, won de Gouden Televizierring. Programmamaker en presentator Janine Abbring: “Ver vooruit kijken heeft geen zin, want er gebeuren altijd dingen die je niet verwacht.”

- Kanker belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen

Vorig jaar zijn er voor het eerst meer vrouwen in Nederland overleden aan kanker dan aan hart- en vaatziekten. Het CBS meldt dat vooral longkanker vrouwen vaak fataal wordt. Het is voor het eerst dat kanker een belangrijkere doodsoorzaak is bij vrouwen dan hart-of vaatziekte. In 2016 overleden in ons land 77.000 duizend vrouwen.

EenVandaag op tv

Vrouwen doodsoorzaak buitenland nederland eberhard van der laan eenvandaag terugblik burgemeester hart- en vaatziekten presentator zomer geheim kanker kippen succesvol stallen gouden televizierring fataal longkanker gouden bestrijding kwart televizierring diensten vaatziekten overleden laan zondag met lubach.