Bekijk de uitzending van EenVandaag terug

Ma 18 september 2017 | 18:15 EenVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag gemist? Bekijk hier naar EenVandaag gemist.

EenVandaag

Datum
Ma 18 september 2017
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2017
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/18632968

Vanavond onder andere in EénVandaag:

- Veel mis met veiligheid klimbossen

Er is veel mis met de veiligheid in klimbossen en touwparcoursen op hoogte. Wet- en regelgeving ontbreekt, waardoor er zo goed als geen overheidstoezicht is op de veiligheid. De normen die er zijn worden onvoldoende nageleefd. Dat zeggen inspecteurs in de branche tegen EenVandaag. Zij komen geregeld onveilige situaties tegen in klimparcoursen, zoals houtrot, onjuiste constructies of verkeerd materiaal.

- 'Het gaat goed met Nederland, waarom is deze btw-verhoging dan nodig?'

De prijs van een een bezoekje aan de kapper wordt mogelijk een stuk duurder als het aan het nieuwe kabinet ligt. De Telegraaf meldt dat aan de formatietafel wordt gesproken om het lage BTW-tarief te verhogen van 6 naar 8 procent. Het is mogelijk een onderdeel van een brede herziening van het belastingstelsel, zo zou de inkomstenbelasting in de nieuwe plannen juist worden verlaagd. Onder meer kappers, voedsel en schoenmakers vallen onder het lage btw-tarief. Kapper Gerrit Koopman is dan ook niet blij met deze maatregel. “Het gaat nu juist heel goed met Nederland, waarom is deze verhoging dan nodig?."

EenVandaag op tv

Veiligheid kabinet buitenland nederland eenvandaag uitzending voedsel btw-tarief belastingstelsel koopman kapper normen inspecteurs verhoging regelgeving lage btw-tarief duurder plannen kappers telegraaf de telegraaf.