Bekijk de uitzending van EénVandaag terug

Wo 26 april 2017 | 18:15 EénVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EénVandaag gemist? Bekijk hier naar EénVandaag gemist.

EénVandaag

Datum
Wo 26 april 2017
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2017
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EénVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/17722558

Onderwerpen:

-Verkiezingen Curaçao: populaire politicus uitgesloten

Aanstaande vrijdag worden er op Curaçao verkiezingen gehouden voor de Staten van Curaçao. De vorige regering viel al na zeven weken. Sindsdien voert de tijdelijke regering het bewind op het eiland.

-Nieuwstrend: moeizame zoektocht naar bondscoach

De zoektocht naar de bondscoach loopt niet zo lekker. Het begint een beetje een pijnlijk verhaal te worden. Volgens De Telegraaf is trainer Henk ten Cate de zoveelste die bedankt voor de eer. Maar niet omdat hij niet wil. De technisch directeur van de KNVB Hans van Breukelen zou hem namelijk maandag het bondscoachschap hebben toegezegd. Ten Cate zou daar zelfs mailtjes van hebben. Maar gisteravond trok Van Breukelen dat aanbod ineens in volgens De Telegraaf. Daarom hoeft het van Ten Cate nu niet meer.

-MH17: Opnieuw aanwijzingen voor Russische betrokkenheid

Opnieuw zijn er aanwijzingen gevonden voor de betrokkenheid van Rusland bij het neerhalen van MH17. Ditmaal door de Russische onderzoekskrant Novaja Gazeta. Volgens de krant zou de Russische oud-legerofficier Sergej Doebinski hebben gezegd dat Moskou verantwoordelijk was voor de fatale crash van vlucht MH17 op 17 juli 2014.

-Canadese tank begraven onder Groningse veengrond?

In de zomer van 1945 ruilde een bewoner van de Reigerlaan in Paterswolde met Canadese soldaten 1 liter jenever voor 100 liter benzine omdat hij graag met zijn motorbootje wilde varen. De Canadezen kwamen de benzine echter brengen met een tank. De tank kwam vast te zitten op de smalle onverharde weg, kantelde en zakte weg in de zompige Groningse veengrond. Volgens bewoners ligt de tank nog steeds onder de grond, en ook experts beginnen het verhaal aannemelijk te vinden.

-Hoe houden we Koningsdag veilig?

Koningsdag is aanstaande. In elk dorp of stad wordt wel iets georganiseerd om er morgen een feestelijke dag van te maken. Dat betekent ook: mensenmassa’s bij elkaar, en dus veiligheidsrisico’s. Het afgelopen jaar hebben we met de terreuraanslagen in Nice, Berlijn, Londen en Stockholm gezien dat drukke plaatsen vaak het doelwit zijn van aanslagen met voertuigen. Hoe bereiden de gemeenten en veiligheidsdiensten zich daarop voor?

EénVandaag op tv

Rusland londen aanslagen crash zoektocht gemeenten curaçao koningsdag regering canadezen politicus stockholm zomer bewoners knvb experts moskou berlijn veiligheidsdiensten henk ten cate terreuraanslagen pijnlijk benzine tank hans van breukelen doelwit trainer ten cate bondscoach soldaten veengrond 1945 cate eiland krant breukelen nice bewoner telegraaf de telegraaf.