Bekijk de uitzending van EénVandaag terug

Di 12 juli 2016 | 18:15 EénVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EénVandaag gemist? Bekijk hier naar EénVandaag gemist.

EénVandaag

Datum
Di 12 juli 2016
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Nieuwsuitzending
Presentatie
Bas van Werven, Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EénVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/15925218

Onderwerpen:

-May: de Britse premier die de Brexit moet uitvoeren

De Conservatieve Britse minister van Binnenlandse Zaken, Theresa May, volgt morgen in Groot-Brittannië haar partijgenoot David Cameron op als premier. En haar staan de komende jaren een aantal zware taken te wachten.

-'Tienduizenden extra sociale huurwoningen nodig'

Er zijn meer sociale huurwoningen nodig. Dat stellen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Vereniging van Woningcorporaties (Aedes) en huurdersorganisatie De Woonbond vanavond in EenVandaag.

-Nepwapens zorgen voor dreigende situaties

De politie maakt zich zorgen over nepwapens die niet van echt te onderscheiden zijn. In Rotterdam waren twee incidenten waarbij agenten een pistool trokken en in het Zeeuwse Westkapelle joeg een jongen badgasten de stuipen op het lijf.

-De robotmaatschappij

Robots maken in toenemende mate deel uit van de Japanse maatschappij. Waren ze al talrijk aanwezig in fabrieken waar ze zij aan zij werken met Japanse arbeiders, nu dringen ze ook steeds verder door in het maatschappelijke leven.

-Nieuwstrend: rechter veroorzaakt politieke rel in VS

Ruth Bader Ginsberg, de oudste rechter van het Hooggerechtshof (Supreme Court) in de Verenigde Staten heeft een rel veroorzaakt door te zeggen dat ze verhuist naar Nieuw-Zeeland als de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump de nieuwe president van Amerika wordt.

EénVandaag op tv

Rotterdam politie groot-brittannië david cameron fabrieken president amerika verenigde staten minister eenvandaag gemeenten rechter binnenlandse zaken pistool nieuw-zeeland huurwoningen woningcorporaties sociale huurwoningen incidenten arbeiders minister van binnenlandse zaken robots woonbond bosman hooggerechtshof vereniging van nederlandse gemeenten presidentskandidaat britse premier donald trump cameron trump brexit premier agenten theresa may bas van werven pieter jan hagens suzanne bosman theresa westkapelle werken.