Bekijk de uitzending van EénVandaag terug

Wo 30 maart 2016 | 18:15 EénVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EénVandaag gemist? Bekijk hier naar EénVandaag gemist.

EénVandaag

Datum
Wo 30 maart 2016
Tijd
18:15 tot 18:45
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2016
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EénVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/15300203

Vanavond onder andere in EénVandaag:

- Spanning in de Zuid-Chinese Zee

De spanning tussen Amerika en China in de Zuid-Chinese Zee kan ontaarden in een conflict met ernstige economische gevolgen voor de rest van de wereld, vrezen experts. Beide landen vliegen elkaar in de haren over historische claims van China dat de Zuid-Chinese Zee Chinees territorium is. Het land bouwt nu zelfs kunstmatige eilanden om die claim kracht bij te zetten. Amerika vindt dat dit internationale wateren zijn en vaart er met zijn marine doorheen. De situatie staat nu op scherp. Waarom is dit gebied zo belangrijk voor China?

- Sugardating websites in opkomst

Websites die dates faciliteren voor 'sugar daddy’s' en 'sugar baby’s' worden steeds populairder. De Amerikaanse site SeekingArrangement.com en het Nederlandse suikerarrangement.nl zagen hun ledenaantal de afgelopen jaren sterk groeien. Rijke, oude mannen betalen voor gezelschap van jonge dames. Maar is het slechts gezelschap waar ze voor betalen? Welgestelde mannen op leeftijd en jonge vrouwen kunnen lid worden van de websites en zo met elkaar in contact komen. Ze sluiten een overeenkomst: het meisje krijgt cadeaus of geld om met de man uit te gaan. Ze betalen niet voor seks zegt Dick Krijnen, eigenaar van suikerarrangement.nl. De afspraken kunnen wel tot seks leiden, maar wat er buiten de website om gebeurt is niet zijn verantwoordelijkheid. EenVandaag spreekt Kim Musk, een ‘sugar baby’.

- Ode aan onze koe

Nederlands glorie, de Hollandse koeien: we zijn er internationaal bekend mee. Ze zijn beeldbepalend voor het landschap. Met de tentoonstelling ‘de Koe’ wil het Fries Museum een ode brengen aan ons nationale icoon. Met archiefbeelden van Cas Oorthuys uit 1948, de beroemde fotograaf die na de Tweede Wereldoorlog de opdracht kreeg van het ministerie van Landbouw om de zich snel ontwikkelende melkindustrie in beeld te brengen. Fotograaf Hans van der Meer onderzoekt met zijn foto’s de enorme veranderingen in de afgelopen halve eeuw in melkvee-industrie.

- Oud CIA-directeur: 'oorlog met IS gaat decennia duren'

Volgens voormalig CIA-directeur en veiligheidsexpert James Woolsey is de Westerse wereld voor het eerst sinds de Koude Oorlog weer in oorlog.: “we hebben lang niet voor zo’n uitdaging gestaan”. Volgens hem zullen er meer aanslagen komen en zal het decennia duren voordat deze golf van terrorisme voorbij is. De veiligheidsexpert Woosley is in Nederland voor een lezing. Hij bepleit keiharde aanpak van IS. In EenVandaag vertelt hij wat Europa volgens hem moet doen om de IS te vernietigen.

EénVandaag op tv

Vrouwen china golf museum amerika marine tweede wereldoorlog oorlog nederland fotograaf aanslagen chinees eenvandaag leiden terrorisme tentoonstelling wereldoorlog experts vernietigen conflict landbouw koude oorlog claims seks groeien verantwoordelijkheid fries museum claim cadeaus opkomst zuid-chinese zee spanning lezing musk dames opdracht eilanden landschap eeuw fries zuid-chinese kunstmatige geld europa james haren jonge vrouwen meisje icoon contact.