Bekijk de uitzending van EénVandaag terug

Do 3 december 2015 | 01:25 EénVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EénVandaag gemist? Bekijk hier naar EénVandaag gemist.

EénVandaag

Datum
Do 3 december 2015
Tijd
01:25 tot 01:50
Zender
NPO 1
Genre
Nieuwsuitzending
Presentatie
Bas van Werven, Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EénVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/14573457

Vanavond onder andere in EénVandaag:

- PvdA: 'verbod op stuntprijzen vlees'

Er moet een verbod komen op de kiloknallers die in de supermarkten liggen, dat stelt PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers. Boeren zijn door de stuntprijzen gedwongen om hun vee tegen lage prijzen te fokken. De PvdA vindt dat het kabinet hier dwingende maatregelen tegen moet nemen. In een debat over de begroting van landbouw vanmiddag vraagt de PvdA om een verbod op het stunten met vlees. Al in januari diende de partij een motie in om een einde te maken aan dit stunten. Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde toen in. PvdA-Kamerlid Dikkers stelt dat de minimale bewegingsvrijheid slecht is voor de dieren. Zij kunnen niet vrij rondlopen en worden met antibiotica op de been gehouden. Dit is ook slecht voor de mensen, meent Dikkers. Wij krijgen door het eten van vlees die antibiotica ook binnen.

- MilieuMeetlat: hoe milieubewust is Frans Duijts?

Zanger Frans Duijts, theatermaker Marc de Hond, presentatrice Simone Walraven, econoom Arnold Heertje, schrijver Aren van Muijen en tv-tuinman Lodewijk Hoekstra... EenVandaag legt ze de komende twee weken langs de EenVandaag MilieuMeetlat. Met behulp van een thermische camera en soms met enkel een aansteker, onderzoekt duurzaamheidsdeskundige Frank de Vries van Enjoy Energy hun huizen. Vandaag zijn we te gast bij zanger Frans Duijts. Eerder dit jaar deed hij mee aan het programma ‘Nederland wordt Groen’, waarin hij en zijn gezin een week lang werden gevolgd en waarin duidelijk werd dat het gezin Duijts met het binnenzwembad en de 200 gloeilampen meer energie verbruikt dan een gemiddeld huishouden.

- Klimaat: Morteratsch tien jaar later

2005 reisde EenVandaag samen met de Nederlandse klimaatwetenschapper Hans Oerlemans naar ‘zijn’ gletsjer de Morteratsch, voor een verontrustende reportage die werd uitgezonden tijdens de klimaattop van Montreal. Tien jaar later, tijdens de klimaattop van Parijs, spreken we opnieuw met Hans Oerlemans. Hoeveel is er nog over van zijn gletsjer, die hij nog steeds trouw bezoekt en bestudeert. Is hij tevreden over alle gemaakte klimaathervormingen?

- Trainingen docenten voor aankaarten radicalisering

Stichting School en Veiligheid is onlangs gestart met trainingen op scholen om docenten die het moeilijk vinden over radicalisering te praten in de klas bij te staan. De klassen op scholen moeten kleiner worden zodat leraren radicaliserende jongeren sneller kunnen herkennen. Dat zegt de Algemene Onderwijsbond. Door klassen met soms meer dan 35 kinderen is gerichte aandacht voor leerlingen die dreigen te ontsporen niet meer mogelijk, klagen leraren. Wat gebeurt er in de klas als een leraar ziet dat een leerling radicaliseert? Of een klasgenoot naar Syrië vertrekt? In EenVandaag gesprekken met leraren en leerlingen.

EénVandaag op tv

Dieren hond pvda school trouw tweede kamer vlees debat parijs stunten veiligheid kabinet begroting antibiotica leerlingen eenvandaag radicalisering scholen leraar camera presentatrice supermarkten boeren lodewijk leraren fokken landbouw montreal schrijver gezin verbod klassen docenten onderwijsbond huishouden klas motie gletsjer bosman ontsporen oerlemans milieubewust stuntprijzen aansteker klimaattop econoom kiloknallers leerling heertje energie kinderen maatregelen zanger jongeren arnold heertje bas van werven frans duijts lodewijk hoekstra marc de hond pieter jan hagens simone walraven suzanne bosman eten prijzen reportage aren van muijen.