Bekijk de uitzending van EénVandaag terug

Vr 9 januari 2015 | 18:15 EénVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EénVandaag gemist? Bekijk hier naar EénVandaag gemist.

EénVandaag

Datum
Vr 9 januari 2015
Tijd
18:15 tot 18:30
Zender
NPO 1
Genre
Nieuwsuitzending
Presentatie
Bas van Werven, Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EénVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/12585221

Onderwerpen:

-Gijzelingen Frankrijk beëindigd

Rond 5 uur vanmiddag hebben Franse Special Forces een einde gemaakt aan de gijzelingen in de drukkerij in Dammatin en de joodse supermarkt in Vincennes. Hierbij zijn volgens Franse media de gijzelnemers gedood en alle gijzelaars bevrijd. In EenVandaag uitgebreid aandacht voor de laatste ontwikkelingen.

-Wie zijn de mannen van de GIPN?

Wie zijn de mannen in uniform met bivakmutsen die de gijzelaars hebben ontzet? Ze zijn lid van GIPN, Groupes d'Intervention de la Police Nationale, een Franse elite-eenheid die getraind is voor de moeilijkste missies.

-'Geen zicht op radicaliserende jongeren'

Naast de aanslag op Charlie Hebdo en de ontwikkelingen die daarop volgen zijn er in de afgelopen maanden en jaren verscheidene aanslagen geweest. Eén van de oorzaken van dit risico is het niet aanpakken van de radicalisering van jongeren in Frankrijk. Dat zeggen experts en imams in het land.

-Is Europa wel klaar voor nieuwe vorm van terreur?

30 jaar lang geeft hij leiding aan honderden antiterrorisme-operaties in binnen- en buitenland. Robert Mc Fadden: voormalig operationeel leider van de Navel Criminal Investigative Service. In gewoon Nederlands: de geheime dienst van de Amerikaanse marine.

EénVandaag op tv

Aanslag frankrijk geheime dienst marine buitenland aanslagen eenvandaag radicalisering media supermarkt experts uniform joodse bosman imams gijzelaars missies aanpakken hebdo gijzelnemers drukkerij special police europa joodse supermarkt charlie hebdo jongeren bas van werven pieter jan hagens suzanne bosman de aanslag.