Bekijk de uitzending van EénVandaag terug

Za 20 september 2014 | 18:15 EénVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EénVandaag gemist? Bekijk hier naar EénVandaag gemist.

EénVandaag

Datum
Za 20 september 2014
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Nieuwsuitzending
Presentatie
Bas van Werven, Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EénVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/11937101

Onderwerpen:

-10 jaar na Van Gogh: agent over vuurgevecht Mohammed B.

Twee november is het precies tien jaar geleden dat columnist en filmmaker Theo van Gogh midden op straat werd vermoord door de moslimfundamentalist Mohammed Bouyeri. Een schok ging door Nederland. Voor het eerst doet de agent die de moordenaar van Van Gogh neerschoot zijn verhaal.

-Schilderswijk speelt op demonstratiedag Den Haag

Het is vandaag demonstratiedag in Den Haag. En om te voorkomen dat de jongeren in de Schilderswijk vandaag opnieuw te maken krijgen met agressie, organiseren buurtwerkers in samenwerking met de gemeente een sportevenement in het midden van de Schilderswijk. 1000 kinderen en jongeren in de Haagse Transvaal en Schilderswijk wordt een alternatief geboden voor de demonstraties.

-Masterpeace in Concert: muzikaal bouwen aan vrede

De Internationale dag van de vrede op 21 september is met de vele brandhaarden in de wereld relevanter dan ooit. In de Ziggo Dome in Amsterdam wordt de dag gevierd tijdens Masterpeace in Concert, met artiesten uit veertien verschillende conflictgebieden.

-70 jaar Market Garden, de vergeten Engelsen

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de Slag bij Arnhem plaatsvond. Een Engelse militaire motorclub komt eer brengen aan een vergeten groep Engelsen die in Oosterbeek begraven liggen, maar op 13 kleinere begraafplaatsen langs de Rijn.

EénVandaag op tv

Amsterdam demonstraties filmmaker nederland arnhem den haag vuurgevecht concert transvaal agent columnist ziggo gogh ziggo dome artiesten gemeente agressie motorclub samenwerking mohammed van gogh moordenaar begraafplaatsen bosman militaire market garden theo theo van gogh veertien vrede kinderen rijn oosterbeek sportevenement jongeren engelsen vermoord bas van werven mohammed bouyeri pieter jan hagens suzanne bosman garden market.