Bekijk de uitzending van EénVandaag terug

Do 10 juli 2014 | 01:15 EénVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EénVandaag gemist? Bekijk hier naar EénVandaag gemist.

EénVandaag

Datum
Do 10 juli 2014
Tijd
01:15 tot 02:00
Zender
NPO 1
Genre
Nieuwsuitzending
Presentatie
Bas van Werven, Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EénVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/11495942

Onderwerpen:

-De school van Oranje

Van Persie, Martins Indi, Wijnaldum, Fer, De Vrij, De Guzman, Clasie, Kongolo en Janmaat: deze negen voetballers van Oranje gingen stuk voor stuk naar het Rotterdamse Thorbecke Voortgezet Onderwijs. Hoe kan het dat deze school zoveel topatleten aflevert? In EenVandaag een portret van de school van Oranje.

-Pyromanen in kaart: daderprofiel in 5 'types'

Wat beweegt een pyromaan? Vreemd genoeg was er weinig bekend over de motieven van brandstichters. Twee onderzoekers publiceren deze maand een studie naar brandstichters en maakten vijf profielen van pyromanen. Dit kan volgens de makers de huidige lage pakkans wellicht verhogen en daders sneller op te sporen.

-Halve finale: de sfeer in São Paulo

Drama in Brazilië: het gastland werd gisteravond vernederd door Duitsland en is na een 7-1 nederlaag uitgeschakeld. EenVandaag-verslaggever Bram de Waal is in São Paulo, waar vanavond Nederland-Argentinië wordt gespeeld. Hij keek gisteren naar het Braziliaanse drama en probeert een kaartje op de zwarte markt te kopen voor vanavond.

-Hoe voorkomen we radicalisering van jihadigangers?

Overleg op hoog niveau over de aanpak van jihadi’s deze week. In Delft kwamen burgemeesters van Nederlandse en Belgische gemeenten bij elkaar. In Milaan maakten Europese ministers van Justitie afspraken. Zo moeten radicalen worden bestreden op internet en gaan ze reisgegevens uitwisselen. Maar moet de aanpak zich niet juist weer verplaatsen naar de straat?

EénVandaag op tv

Duitsland milaan internet school justitie onderwijs oranje daders eenvandaag radicalisering waal van persie gemeenten portret delft burgemeesters studie ministers profielen voetballers onderzoekers zwarte markt reisgegevens bosman thorbecke nederland-argentinië paulo kaartje uitwisselen martins indi wijnaldum overleg voortgezet onderwijs clasie markt bas van werven pieter jan hagens suzanne bosman kongolo nederlaag.