Bekijk de uitzending van EénVandaag terug

Za 17 mei 2014 | 18:15 EénVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EénVandaag gemist? Bekijk hier naar EénVandaag gemist.

EénVandaag

Datum
Za 17 mei 2014
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Nieuwsuitzending
Presentatie
Bas van Werven;Pieter Jan Hagens;Suzanne Bosman
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EénVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/11180977

Onderwerpen:

-Shell veroorzaakt milieuschade Patagonië

Shell boort op de rand van beschermd natuurgebied in het Argentijnse Patagonië naar schaliegas. Het levert naast werkgelegenheid milieuschade op en bedreigt inheemse indianenstammen die in het gebied wonen. Milieuorganisaties in het land verzetten zich hevig tegen de werkwijze van Shell.

-Actrice Esther de Boer-van Rijk opnieuw in de spotlight

Overal in Nederland zijn straten naar haar vernoemd, maar wie kent Esther de Boer-Van Rijk (1853-1937) nou nog? Dat was in de eerste decennia van de twintigste eeuw wel anders. De tentoonstelling ‘Hollands populairste actrice’ in het Joods Historisch Museum staat stil bij het leven en werk van de eerste écht grote steractrice van Nederland.

-Interviews Europese lijsttrekkers: Esther de Lange

Op 22 mei gaan we naar de stembus voor de Europese verkiezingen. EenVandaag interviewt deze week zes lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen. Vanavond in de uitzending Esther de Lange van het CDA.

EénVandaag op tv

Museum schaliegas werkgelegenheid verkiezingen nederland eenvandaag uitzending tentoonstelling stembus rijk beschermd europese verkiezingen milieuorganisaties natuurgebied bosman esther de lange joods historisch eeuw lijsttrekkers esther de boer-van rijk spotlight.