Bekijk de uitzending van EénVandaag terug

Vr 14 maart 2014 | 01:15 EénVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EénVandaag gemist? Bekijk hier naar EénVandaag gemist.

EénVandaag

Datum
Vr 14 maart 2014
Tijd
01:15 tot 01:50
Zender
NPO 1
Genre
Nieuwsuitzending
Presentatie
Bas van Werven;Pieter Jan Hagens;Suzanne Bosman
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EénVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/10834979

Onderwerpen:

-Den Haag maakt zich op voor nucleaire top

Het is de grootste en ook de duurste wereldtop die Nederland ooit heeft georganiseerd. De Nuclear Security Summit (NSS) in het Haagse World Forum. EenVandaag keek achter de schermen mee bij de laatste voorbereidingen, met de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen.

-Meer centra voor slachtoffers seksueel geweld

Binnen anderhalf jaar moet er in heel Nederland een netwerk zijn van Centra Seksueel Geweld. Vrouwen (of mannen) die slachtoffer zijn van een verkrachting moeten hier onmiddellijke hulp kunnen krijgen.

-Het Stemhokje: 25 jaar en op de OPA-lijst

De jeugd heeft de toekomst, maar die is mogelijk gemaakt door de ouderen. “Zij hebben de stad opgebouwd”, dus verdienen respect. Daarom zet de 25-jarige Henri van ‘t Slot zich in voor de belangen van senioren in Zwolle.

-Decentralisatie geen thema in campagnes

De gemeenten beslissen straks wie er wel of niet een rollator krijgt, een extra uurtje schoonmaak of wie er naar de dagopvang kan. Maar decentralisatie speelt geen rol in de campagne.

EénVandaag op tv

Vrouwen verkrachting netwerk nederland zwolle eenvandaag campagne henri gemeenten burgemeester voorbereidingen ouderen seksueel geweld wereldtop achter de schermen nucleaire top nuclear security summit forum slachtoffer van aartsen bosman jozias van aartsen world forum nucleaire duurste schoonmaak 25 jaar security aartsen thema jozias senioren rollator geweld schermen jeugd.