EenVandaag: o.a. vakantie in eigen land voor dummies

Meest recente uitzending
Datum
Za 13 juni 2020
Tijd
01:40 tot 01:55
Genre
Informatief
Acteurs
Jaap Jongbloed
Website
EenVandaag: o.a. vakantie in eigen land voor dummies
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24524336

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Vakantie in eigen land voor dummies: zo wordt het een succes
Een vakantie naar Spanje, Frankrijk of Italië zit er voor velen niet in dit jaar. Vanwege de coronacrisis vieren we massaal in eigen land vakantie. Zo maak je dat tot een succes volgens vier doorgewinterde Nederland-vakantiegangers. Eliane Roest gaat al jaren op vakantie in eigen land, samen met haar vriend en dochter. "We wonen in het drukke Amsterdam en wilden er in de weekenden vaker op uit. We hebben nu de missie om één keer per jaar alle provincies te bezoeken. En dat gaat heel goed."

Onderzoek toont aan: siliconen in borstimplantaten kunnen menselijke cellen doden
Siliconen uit borstimplantaten kunnen wel degelijk menselijke cellen doodmaken, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Het verbaast plastisch chirurg Rita Kappel niets, al 23 jaar kloppen vrouwen doodziek aan bij haar praktijk. Dr. Rita Kappel is plastisch chirurg en heeft bij honderden vrouwen silicone borstprothesen verwijderd en is daardoor goed bekend met de schadelijke effecten. Met biochemicus dr. Ger Pruijn van de Radboud Universiteit doet dr. Kappel al jaren onderzoek naar de schadelijke effecten van siliconen-implantaten. Er werd altijd beweerd dat siliconen-moleculen geen uitwerking hebben op cellen, maar uit onderzoek van Kappel en Pruijn blijkt nu dat siliconen-moleculen wel degelijk menselijke cellen kunnen doden.

Moet omstreden standbeeld Jan Pieterszoon Coen van de sokkel? 'Eerst een gesprek tussen voor- en tegenstanders'
Wereldwijd worden standbeelden neergehaald door demonstranten én door de autoriteiten. Ook in Nederland staan standbeelden die als omstreden kunnen worden gezien, zoals dat van VOC-man Jan Pieterszoon Coen. Hoe gaan we hiermee om? Het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen staat in Hoorn en roept al jaren controverse op. Het staat vlakbij het Westfries Museum, dat gaat over de tijd waarin Coen leefde: de 'Gouden Eeuw'. Een periode die wordt gekenmerkt door economische voorspoed in Nederland, maar ook door de zwarte bladzijden uit onze geschiedenis. Ad Geerdink is directeur van het museum: "Ik hoop dat we in Nederland op een wat andere manier omgaan met dat standbeeld ten opzichte van andere standbeelden in het buitenland."

Meer op tv: Beveiliging op tv , TT Assen op tv en US Open op tv