Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. prijsverschil remt verkoop biologische producten terug

Wo 1 juli 2020 | 01:40 EenVandaag: o.a. prijsverschil remt verkoop biologische producten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. prijsverschil remt verkoop biologische producten gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. prijsverschil remt verkoop biologische producten gemist.

EenVandaag: o.a. prijsverschil remt verkoop biologische producten

Datum
Wo 1 juli 2020
Tijd
01:40 tot 02:15
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24625223

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Prijsverschil remt verkoop biologische producten: 'Kijk naar de Lidl en Aldi, daar lukt het wel'
Alle goede bedoelingen ten spijt, het lukt nauwelijks om biologische producten populairder te maken. Belangrijke reden is de prijs. Of het realistisch is dat de consument die hogere prijs gaat betalen, daar zijn de meningen over verdeeld. Tom Saat, zijn vrouw Tineke en zoon Tycho runnen een biologisch-dynamische boerderij aan de rand van Almere. Een toonbeeld van biologische landbouw. Ze verbouwen gewassen als uien en peen. De organische mest voor de akkers is afkomstig uit eigen stallen met koeien. En de akkers leveren weer het voedsel voor de koeien. Circulair, zoals Saat zelf zegt. Geen giftige gewasbeschermingsmiddelen, geen kunstmest.

Pieter Omtzigt zowel binnen als buiten CDA populair, maar 'komt tekort als leider'
Ook met vier kandidaat-lijsttrekkers blijft Hugo de Jonge volgens kiezers het meest geschikt als CDA-leider. Kiezers van binnen en buiten het CDA prijzen nieuwkomer Pieter Omtzigt, maar niet om zijn leiderschapskwaliteiten. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder kiezers uit het Opiniepanel. Vorige week, toen het bij het CDA nog een tweestrijd leek te worden, peilde EenVandaag een flinke voorsprong van Hugo de Jonge op Mona Keijzer. Met de verrassende kandidaatstelling van Kamerleden Pieter Omtzigt en Martijn van Helvert blijft de koppositie voor De Jonge, maar wordt de lijsttrekkersstrijd wel spannender.

Zorgpersoneel worstelt met verdeling coronabonus: 'Al snel duidelijk dat er voor mij geen bonus in zat'
Wie komt er in aanmerking voor de coronabonus van 1000 euro en wie niet? Over die vraag is onrust ontstaan onder werkgevers en zorgpersoneel. "Of je nou een schoonmaker bent, een huismeester, een arts of een fysiotherapeut, je doet allemaal je best." In verpleeghuis De Vijverhof in Harmelen is het nieuws over de coronabonus met gemengde gevoelens ontvangen. "Corona heeft er hier flink ingehakt", vertelt verpleegarts Suzanne Lans. "We hebben vanaf het begin ontzettend hard gewerkt. Heel veel uren gemaakt, alles om corona zoveel mogelijk buiten de deur te houden."

Hete sauna’s veiligste plek tijdens corona? 'Ik ken niemand die dat veel langer dan een kwartier uithoudt'
Vanaf morgen, 1 juli, mag het weer: naar de sauna. Lekker zweten, maar wel op 1,5 meter. Dat is hartstikke veilig, zegt de branche. De hoge temperaturen zouden het coronavirus geen kans geven. Is dat genoeg om verspreiding te voorkomen? De Nederlandse Vereniging van Sauna en Wellness kocht vandaag een paginagrote een advertentie in het AD om aan te geven hoe veilig het is om weer naar de sauna te gaan. Een sauna van 80 graden zou de veiligste plek zijn tijdens de corona-epidemie. De hitte zorgt voor 'thermische desinfectie' en zou het virus volledig doden. Klopt dit?

EenVandaag: o.a. prijsverschil remt verkoop biologische producten op tv

.