EenVandaag: o.a. opstappen Lodewijk Asscher

Meest recente uitzending
Datum
Vr 15 januari 2021
Tijd
01:15 tot 01:40
Genre
Informatief
Acteurs
Robin Boers, Pieter Jan Hagens
Website
EenVandaag: o.a. opstappen Lodewijk Asscher
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25705862

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Vraag is of vertrek Lodewijk Asscher de PvdA gaat helpen bij de verkiezingen
De excuses die Lodewijk Asscher eind december maakte aan getroffenen in de toeslagenaffaire hielpen niet. Sterker nog, ze hebben mogelijk bijgedragen aan zijn val, denkt politiek commentator Joost Vullings. De opgestapte PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher zag dat hij zijn partij in de weg begon te lopen, analyseert Vullings. "Dat je ziet dat de discussie aanhoudt en dat het de partij en de verkiezingsuitslag gaat schaden." Asscher was vice-premier en minister van Sociale Zaken in het kabinet Rutte II. Hij was verantwoordelijk voor de kinderopvang. De Belastingdienst is verantwoordelijk voor de toeslagen. Het heeft Asscher er uiteindelijk toegebracht op te stappen. Hoe kwam hij tot dit besluit, wat betekent dit voor de PvdA en misschien zelfs voor het kabinet?

Coronavaccin getest in Zuid-Afrika, maar echte vaccinatie moet nog beginnen: 'Waarschijnlijk staan we weer achteraan in de rij'
Het medisch centrum van de Nederlandse arts Hugo Tempelman helpt in Zuid-Afrika om het vaccin van Johnson & Johnson te testen. Maar wanneer de Zuid-Afrikanen zelf een vaccin kunnen krijgen? "Ik denk dat we gewoon weer aan het einde van de rij staan." Arts Hugo Tempelman kwam in 1990 in de Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo terecht, en vertrok er nooit meer. Met zijn stichting Ndlovu heeft hij een kliniek opgezet met inmiddels ook een medisch centrum.

Jongeren snakken naar evenementen en nemen maatregelen voor lief
Het zijn onzekere tijden voor de evenementenbranche. De proefevenementen zijn uitgesteld en binnenkort beslist het kabinet over een garantiefonds. Jongeren kunnen niet wachten tot de sector weer wat mag organiseren. "Deze cultuur mag niet verloren gaan." Ruim driekwart (78 procent) mist het bezoeken van evenementen. Zo blijkt uit onderzoek van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel. In samenwerking met NPO 3FM werden zo'n 2.300 jonge mensen tussen de 16 en 34 jaar ondervraagd.

Meer op tv: Rugby op tv , Inter Milan op tv en Veldrijden op tv