EenVandaag: o.a. nazorgpoli over herstel coronapatiënten

Meest recente uitzending
Datum
Wo 25 november 2020
Tijd
18:15 tot 18:45
Genre
Informatief
Acteurs
Pieter Jan Hagens
Website
EenVandaag: o.a. nazorgpoli over herstel coronapatiënten
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25435270

Onderwerpen van deze uitzending

Coronapatiënten die in ziekenhuis lagen herstellen beter dan patiënten die thuis uitziekten, ziet nazorgpoli
Coronapatiënten die niet in het ziekenhuis hebben gelegen maar wel klachten houden, blijken slechter te herstellen dan coronapatiënten die van de intensive care komen. Zo zagen onderzoekers van het Radboudumc op hun nazorgpoli. "Er gingen steeds meer verhalen rond van mensen met langdurige klachten, nu hebben we dat gestaafd met cijfers", vertelt Bram van den Borst, onderzoeksleider en longarts. Op de corona-nazorgpoli van het Radboudumc bestudeerde hij 124 patiënten met langdurige klachten. De belangrijkste conclusies zijn gepubliceerd in het medisch tijdschrift Clinical Infectious Diseases.

Door de kleine crimineel over te halen, wil de VVD grotere boeven vangen: 'Kroongetuigen hard nodig om criminele netwerken op te rollen'
Als het aan de VVD ligt, krijgt justitie ruimere mogelijkheden om deals te sluiten met kroongetuigen. Ook met kleinere criminelen moet het mogelijk worden om afspraken te maken. Dilan Yesilgöz: "Zonder winnen we de strijd niet." Het is een heikel thema en door de moord op advocaat Derk Wiersum is ook in de politieke arena het inzetten van kroongetuigen door justitie verder op scherp gezet. Direct na de moord gingen er zelfs stemmen op om helemaal te stoppen met het sluiten van dit soort deals door justitie.

Meerderheid wil eerste coronavaccinaties voor ouderen, kwetsbaren en zorgmedewerkers, maar wel vrijwillig
De meeste mensen willen dat de eerste vaccins naar ouderen, kwetsbaren en zorgmedewerkers gaan, om zo het aantal sterftes te beperken. Maar dat moet wel vrijwillig. Een vaccinatieplicht, direct of indirect, krijgt amper steun. Omdat het hard gaat met de ontwikkeling van vaccins tegen corona rijst de vraag: wie mag er eerst? Het kabinet kiest ervoor om het aantal sterftes te beperken en kwetsbare groepen voor te laten gaan. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat driekwart (76 procent) daarachter staat. Deze grote groep noemt dit plan 'logisch', 'redelijk' en 'effectief'.

Meer op tv: Formule 1 Uitzendingen op tv , Borussia Dortmund op tv en FC Barcelona op tv

EenVandaag: o.a. nazorgpoli over herstel coronapatiënten gemist