EenVandaag: o.a. leraren willen langere kerstvakantie door corona

Meest recente uitzending
Datum
Do 3 december 2020
Tijd
01:30 tot 01:55
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Website
EenVandaag: o.a. leraren willen langere kerstvakantie door corona
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25480101

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Meerderheid leraren wil langere kerstvakantie door corona: 'In een week loop je geen leerachterstand op'
Tweederde van de leraren wil dat de kerstvakantie met een week verlengd wordt. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder bijna 750 docenten in het basis- en voortgezet onderwijs. Het Outbreak Management Team (OMT) onderzoekt of een langere kerstvakantie op scholen helpt om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Het vermoeden bestaat dat de herfstvakantie eerder heeft gezorgd voor lagere besmettingsaantallen.

Achtstegroepers kunnen door corona een lager studie-advies krijgen: 'Dat moet je op de middelbare school weer rechttrekken
Door corona bestaat de zorg dat kinderen uit groep 8 een lager schooladvies krijgen dan in een regulier jaar. De Algemene Vereniging van Schoolleiders is bang dat kinderen daardoor buiten de boot vallen en wil dat scholen hier rekening mee houden. "We moeten hier absoluut afspraken over maken", zegt voorzitter van de Algemene Vereniging van Schoolleiders Petra van Haren. Ze is bezorgd dat met name kinderen uit achterstandssituaties door de corona-omstandigheden anders buiten de boot vallen. "We weten allemaal dat dit een ongewoon onderwijs jaar is. Wil je kinderen de kansen bieden die ze verdienen, dan moet je iets extra's doen."

Rechtspraak werkt 40 procent van corona-achterstand in strafzaken weg
Van de achterstand in strafzaken die de rechtspraak opliep door corona, is inmiddels 40 procent weggewerkt. Dat zegt Henk Naves van de Raad voor de Rechtspraak. "We liggen op koers." Door de uitbraak van corona lag de rechtspraak tussen half maart en half juni grotendeels stil. Rechtbanken waren zelfs een tijd gesloten, alleen noodzakelijke zittingen vonden fysiek doorgang. Het resultaat was een forse achterstand. "In misdrijfzaken was die opgelopen naar ongeveer 16.000 zaken", weet voorzitter Henk Naves van de Raad voor de Rechtspraak.

Meer op tv: Volgende Week op tv , Cricket op tv en Real Madrid op tv