Bekijk de uitzending van EenVandaag: o.a. GGD gaat proef doen met nieuwe sneltest terug

Do 17 september 2020 | 02:00 EenVandaag: o.a. GGD gaat proef doen met nieuwe sneltest

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: o.a. GGD gaat proef doen met nieuwe sneltest gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: o.a. GGD gaat proef doen met nieuwe sneltest gemist.

EenVandaag: o.a. GGD gaat proef doen met nieuwe sneltest

Datum
Do 17 september 2020
Tijd
02:00 tot 02:30
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Roos Moggré
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/25063822

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Binnen een uur de uitslag: GGD gaat proef doen met nieuwe sneltest
Een nieuwe sneltest van onderzoeksinstituut TNO wordt binnenkort getest in een teststraat van de GGD in Amsterdam. De sneltest is voor een eerste technische toets bij het RIVM geslaagd en kan mogelijk de druk bij de GGD verlagen. De testmethode die de GGD op dit moment gebruikt in de teststraten is betrouwbaar, maar vraagt ook veel van de laboratoria. Daarbij zorgt de PCR-test, zoals de methode heet, voor een tekort aan materialen. Grootschalig testen is daardoor een enorme uitdaging. Vorige week bleek al dat scholen en zorginstellingen zelf commerciële coronatesten inkopen, omdat medewerkers te lang thuiszitten.

Bijna alle banken en matrassen extreem giftig bij brand, toont nieuw onderzoek aan
In bijna alle banken en matrassen zit tegenwoordig een vulling die extreem veel giftige rook produceert als deze in brand staan. Die rook zorgt binnen 2 minuten voor een levensbedreigende situatie, blijkt uit een vandaag verschenen onderzoek. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV). Extra regelgeving voor materiaalgebruik bij meubels zou volgens het instituut al enorm schelen. "De bron aanpakken", zo noemt lector brandpreventie bij het IFV René Hagen het

EenVandaag: o.a. GGD gaat proef doen met nieuwe sneltest op tv

.