Bekijk de uitzending van EenVandaag: LHBTI+ geaccepteerd? terug

Za 1 augustus 2020 | 18:15 EenVandaag: LHBTI+ geaccepteerd?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EenVandaag: LHBTI+ geaccepteerd? gemist? Bekijk hier naar EenVandaag: LHBTI+ geaccepteerd? gemist.

EenVandaag: LHBTI+ geaccepteerd?

Datum
Za 1 augustus 2020
Tijd
18:15 tot 18:50
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Rik van de Westelaken
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/24806371

Onderwerpen van deze uitzending

LHBTI+ geaccepteerd? Mariëtte, Fabian en Michelle vertellen hoe ze hun leven aanpassen uit angst voor negatieve reacties
De sociale acceptatie van homoseksualiteit in Nederland groeit, maar op straat zijn LHBTI+'ers nog altijd op hun hoede. Drie van hen vertellen hoe ze hun gedrag aanpassen in het openbaar om negatieve reacties te voorkomen.

Na stamceltherapie in het buitenland is MS bij Marlika gestopt: 'Het onderzoek in Nederland gaat te traag'
Marlika Migchielsen (31) onderging vorig jaar een stamcelbehandeling in Moskou tegen Multiple Sclerose (MS). Een jaar later gaat het uitstekend met haar: "De MS is gestopt!" Toen ze in maart 2019 te horen kreeg dat ze een zeer agressieve vorm van MS had, stortte Marlika's wereld in. "Ik dacht dat ik een hernia had, ik kon het gewoon niet geloven." Hoe kon ze straks nog voor haar 2-jarige kind zorgen? Toch zette ze in korte tijd de knop om. "Ik zei: we gaan het aanpakken." Hoe wist ze nog niet.

Waarom protesten tegen de anderhalve meter maar doorgaan, terwijl het aantal coronabesmettingen juist toeneemt
Dit weekend zijn er weer volop nieuwe demonstraties tegen de coronamaatregelen. Intussen stijgt het aantal besmettingen juist weer. Waarom blijven de actiegroepen dan toch protesteren? "Door ze te verbieden neemt het verzet alleen maar toe." De protesten worden georganiseerd door groepen als Viruswaanzin, Weltschmerz en Freedom Above All. In Den Haag, Amsterdam, Enschede en Groningen wordt dit weekend geprotesteerd. "Wat er nu gebeurt is voor Nederland volstrekt uniek", zegt hoogleraar sociologie Tom Postmes van de Rijksuniversiteit Groningen.

EenVandaag: LHBTI+ geaccepteerd? op tv

.