EenVandaag

Eerstvolgende uitzending
EenVandaag
Datum
Di 13 april 2021
Tijd
09:00 tot 09:25
Genre
Informatief
Presentatie
Rob Hadders
Website
EenVandaag
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Deel-url
gids.tv/26184255

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

'Kappen met die zogenaamde perspectieven', volgens experts communiceert kabinet verkeerd over coronamaatregelen
Het terras lonkte. Zeker toen bleek dat het kabinet aan een concreet plan werkt om terrassen en winkels op 21 april te openen. Maar alle seinen staan weer op rood. Lector crisisbeheersing Menno van Duin: "De overheid maakt ons blij met een dode mus." Lector Menno van Duin van het Instituut Fysieke Veiligheid kan er niet over uit: "De teleurstelling is nu des te groter, zo werkt het psychologisch voor mensen. Ze dachten: we kunnen eindelijk weer naar buiten, een stukje fietsen en daarna naar het terras. Dan is het een keiharde klap als het weer niet doorgaat."

Advies aan nieuw te vormen kabinet: denk niet te makkelijk over het snel bijbouwen van nieuwe woningen
De ambitie van politici om per jaar flink meer woningen te bouwen is niet realistisch. Dat zegt het Planbureau voor de Leefomgeving in een nieuw rapport. De problemen op de woningmarkt zijn te complex voor simpele oplossingen. De komende weken wordt er geprobeerd om een nieuw kabinet te vormen en daarbij zal het zeker ook gaan over de wooncrisis. Want de nood is hoog. In het rapport Wonen na de verkiezingen schrijft het PBL wat het zo moeilijk maakt om de problemen op te lossen. Het moet een bijdrage te leveren aan de formatiegesprekken.

Zo ga je om met schuldgevoel als je (mogelijk) iemand hebt besmet met corona
Een besmetting veroorzaken, niet kunnen helpen waar nodig of geen afscheid kunnen nemen van een dierbare. De coronacrisis zorgt ervoor dat veel mensen een schuldgevoel met zich meedragen, merken psychologen. Hoe ga je om met zo'n schuldgevoel? "Het is te vergelijken met een auto-ongeluk. Je kunt verantwoordelijk zijn voor een aanrijding met een dodelijke afloop, maar dat betekent niet dat je er schuldig aan bent. Zo is het ook met het coronavirus", zegt psychoanalyticus Frans Schalkwijk, die veel onderzoek doet naar schuldgevoel.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Meer op tv: Op Welke Zender Komt MotoGP Op Tv op tv , Sinterklaas op tv en Formule 1 Uitzendingen op tv