EenVandaag: o.a. bedreigde mensenrechtenactivisten op 'time-out' in Nederland

Eerstvolgende uitzending
EenVandaag: o.a. bedreigde mensenrechtenactivisten op 'time-out' in Nederland
Datum
Wo 11 december 2019
Tijd
01:25 tot 02:00
Genre
Actualiteitenmagazine
Jaar
2019
Website
EenVandaag: o.a. bedreigde mensenrechtenactivisten op 'time-out' in Nederland
Twitter hashtag
#eenvandaag
Officiële Twitter
@eenvandaag
Uitzending gemist
EenVandaag: o.a. bedreigde mensenrechtenactivisten op 'time-out' in Nederland gemist
Deel-url
gids.tv/23421964

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Bedreigde mensenrechtenactivisten mogen 3 maanden op 'time-out' in Nederland
Vechten voor mensenrechten: het is belangrijk werk, maar ook enorm zwaar. Activisten die in moeilijke omstandigheden hun werk doen, mogen op uitnodiging 3 maanden in Nederland komen wonen. Voor een time-out. Het is vandaag de dag van de mensenrechten. Op veel plekken in de wereld worden die niet gerespecteerd en gaan activisten de straat op. Het Shelter City-project biedt een plek in een veilig land om uit te rusten. Bedreigde activisten kunnen daar opladen, om daarna hun gevecht weer voort te zetten.

Boer Tim uit Wales voerde fel campagne om in de EU te blijven, maar hoopt nu dat brexit er snel komt
Hij voerde hartstochtelijk campagne tegen de brexit. Toch zegt boer Tim Strang nu: "We hebben geen andere keuze dan zo snel mogelijk te vertrekken." Tim hoopt dan ook dat Boris Johnson, met zijn brexit-agenda, de aankomende verkiezingen wint. Al hij had nooit gedacht dat te zeggen.

Frans Timmermans wil 2 miljard extra bomen in Europa: zo kan dat gaan lukken
Europa moet in 2050 een volledig klimaatneutraal werelddeel worden. Dat is het doel van de ambitieuze 'Green Deal' van Frans Timmermans. Een van zijn plannen: het planten van 2 miljard bomen. Maar hoe gaat dat lukken? Morgen presenteert Timmermans zijn plannen officieel, samen met voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen. Europa moet minder gaan autorijden en op meer plekken moet rekeningrijden worden ingevoerd. Ook moeten er 1 miljoen laadpalen voor elektrische auto's worden neergezet.

Wat doen maatregelen Remkes voor de situatie in Duindorp? 'Dit gaat naar een crisis toe, dat voel je op je klompen aan'
Het besluit van de gemeente Den Haag om geen vergunning te verlenen voor de vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen zorgt voor onbegrip bij buurtbewoners. Vrijwilligers en de gemeente staan tegenover elkaar. "En de oplossing is niet eenvoudig." Het was vorige week meerdere nachten raak in Duindorp. Relschoppers braken het dorp af en in een paar dagen tijd werden meer dan 30 aanhoudingen verricht. Een deel van de arrestanten was minderjarig.

Meer op tv: MVV op tv , Eredivisie op tv en Chelsea op tv

Onderwerpen in EenVandaag: o.a. bedreigde mensenrechtenactivisten op 'time-out' in Nederland