Early Music Icons Sigiswald Kuijken

Meest recente uitzending
Datum
Do 29 maart 2018
Tijd
19:41 tot 21:36
Genre
Muziekprogramma
Deel-url
gids.tv/19985233

De familie Kuijken is een bekende muzikale familie uit Vlaanderen die zich heeft gespecialiseerd binnen de barokmuziek. Sigiswald, Wieland en Barthold vertellen in deze documentaire over hun opleiding, carri?re en familieband.

De violist, Sigiswald, studeerde in Brugge en Brussel aan het conservatorium. Al snel kwam hij in aanraking met oude muziek en begon ook met het spelen van barokviool.

Hij verdiepte zich in de speelwijze en bouw van deze oude instrumenten. Zijn broer Wieland speelt barokcello en viola da gamba.

Hij trad vaak samen met Sigiswald op en ging later lesgeven aan het Conservatoria van Den Haag en Brussel. De jongste broer Barthold studeerde fluit aan het Conservatorium van Brugge.

Hij deed veel onderzoek naar het bespelen van authentieke instrumenten en probeerde dit vervolgens zelf uit. Net als zijn broer Wieland geeft hij les op de Conservatoria in Den Haag en Brugge.

Opvallend aan deze broers is dat ze voor een groot deel autodidact zijn. Door zelfstudie zijn ze allen enorm ver gekomen in de barokmuziek.

Ze leggen uit hoe zij hun weg hebben afgelegd en wat ze momenteel van hun leerlingen verwachten.

Meer op tv: Almere City op tv , Vuelta op tv en Masters op tv