Bekijk de uitzending van EénVandaag terug

Za 13 november 2010 | 18:20 EénVandaag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van EénVandaag gemist? Bekijk hier naar EénVandaag gemist.

EénVandaag

Datum
Za 13 november 2010
Tijd
18:20 tot 18:55
Zender
NPO 1
Genre
Actualiteiten
Presentatie
Bas van Werven, Pieter Jan Hagens
Kijkwijzer
Uitzending gemist
EénVandaag gemist
Deel-url
gids.tv/1746583

Huisarrest Aung San Suu Kyi opgeheven
De Birmese regering heeft vandaag bekendgemaakt dat het huisarrest van de oppositieleidster Aung San Suu Kyi is opgeheven. Nadat haar partij in 1990 de parlementsverkiezingen had gewonnen en het militaire regime de uitslag had geannuleerd, heeft de oppositieleidster vijftien jaar in gevangenschap of onder huisarrest doorgebracht. In 1991 werd haar de Nobelprijs voor de Vrede toegekend. EenVandaag spreekt met journalist Frenk van der Linden die haar in 1998 in het diepste geheim interviewde. Wat is zijn reactie op de vrijlating?

ICT-rapport politie verdween in la
Een belangrijk rapport dat waarschuwde voor de invoering van een slecht politie computersysteem is in de la blijven liggen. Dat zegt Henri Lenferink, namens de burgemeesters die bestuurlijk verantwoordelijk zijn voor het project. Het systeem is zo slecht dat een kamermeerderheid nu vindt dat het zo niet verder kan. De hoofdcommissarissen moeten van het rapport geweten hebben zegt Lenferink. Maar het project ging door, met als gevolg dat de werkdruk voor de politie toenam en er zelfs gegevens zoekraakten.

De week van David van de Steen
David van de Steen was negen jaar oud toen zijn ouders en zusje in het Vlaamse Aalst bij een bloedige aanslag op een supermarkt werden doodgeschoten. Zelf kreeg David negen kogels op zich afgevuurd en raakte hij levensgevaarlijk gewond. Deze week is het precies 25 jaar geleden dat de beruchte Bende van Nijvel het leven van David voorgoed verwoestte. Onlangs schreef hij er een boek over met de titel Niet Schieten, dat is mijn papa. Het zijn de laatste woorden van zijn 14-jarige zusje, vlak voordat drie gemaskerde mannen het vuur openden op de familie. Voor EenVandaag vertelt David openhartig over die fatale dag. Met hem gaan we terug naar de plek waar de bloedige aanslag plaatsvond en volgen we hem bij de herdenking op het kerkhof in Aalst.

EénVandaag op tv

.