Bekijk de uitzending van Dynasties terug

Do 3 januari 2019 | 20:35 Dynasties IMDb: 9.4

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Dynasties gemist? Bekijk hier naar Dynasties gemist.

Dynasties

Datum
Do 3 januari 2019
Tijd
20:35 tot 21:30
Zender
NPO 1
IMDb
9.4
Genre
Natuurdocumentaire
Jaar
2018
Twitter hashtag
#dynasties
Deel-url
gids.tv/21569455

De derde aflevering van de natuurdocumentairereeks Dynasties gaat volledig over de leeuw. De volgende twee donderdagen volgen de laatste twee afleveringen, ook om 20:30 uur op NPO 1.

Deze aflevering gaat over een van de beroemdste leeuwentroepen in Afrika, de Marsh Pride uit Masai Mara in Kenia. Het verhaal begint als de Marsh Pride zich in een uitzonderlijke situatie bevindt. Ze zijn in de steek gelaten door alle mannetjes die de troep tot nu toe hebben verdedigd. Er zijn nog maar twee volwassen vrouwtjes over om de acht jongen te voeden en te beschermen.

Deze twee moeders, Charm en haar nicht Sienna, zijn nu verantwoordelijk voor het voortbestaan van de familie. Ze moeten hun jongen in leven zien te houden tot ze volwassen zijn, zodat deze machtige dynastie in stand blijft.

Samen met hun welpen bieden ze de gevaren van de Afrikaanse savanne het hoofd: op hol geslagen kuddes buffels, rivaliserende leeuwentroepen, de constante dreiging van hyena’s op rooftocht en, door een noodlottige samenloop van omstandigheden, een confrontatie met de mens.

Dynasties op tv

.
Vanavond in Dynasties