Bekijk de uitzending van DWDD Summerschool terug

Do 25 juni 2015 | 20:30 DWDD Summerschool

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van DWDD Summerschool gemist? Bekijk hier naar DWDD Summerschool gemist.

DWDD Summerschool

Datum
Do 25 juni 2015
Tijd
20:30 tot 21:15
Zender
NPO 1
Genre
Cultuurmagazine
Twitter hashtag
#dwddsummerschool
Officiële Twitter
@dwdd
Uitzending gemist
DWDD Summerschool gemist
Deel-url
gids.tv/13570912

Mart Smeets heeft het in deze aflevering van DWDD Summerschool over zijn fascinatie voor de vier grote Amerikaanse sporten: honkbal, ijshockey, basketbal en American football.

Mart Smeets is sportjournalist, tv- en radiopresentator en schrijver. Hij is sinds 1974 het boegbeeld van Studio Sport, waarbij hij zich vooral op het schaatsen en het wielrennen richt. Smeets is zelf ook een actief sporter geweest: hij was basketballer bij het Nederlands team. Tijdens en na zijn carrière schreef hij al voor onder meer de Volkskrant en Trouw. Daarna stapte hij over naar de NOS. Naast sport is muziek een grote passie van Smeets. Op Radio 2 presenteerde hij het muziekprogramma ‘For the Record’. Hij schrijft daarnaast boeken, over sport, lekker eten en muziek.

DWDD Summerschool is een zomervariant van DWDD University. Een team van topdocenten neemt ons deze zomer mee in de werelden van Shakespeare, de Clintons, Miles Davis' album Kind of Blue, Het Nederlandse Lied, Amerikaanse Sport en Het Rijksmuseum. Elk college duurt 30 minuten. Volgende week is het laatste college te zien, van Wilfried de Jong en Michel van Egmond over de onweerstaanbaarheid van jazz aan de hand van Miles Davis’ jazz klassieker Kind of Blue.

DWDD Summerschool op tv

.
Vanavond in DWDD Summerschool