Bekijk de uitzending van Droomhuis Gezocht terug

Vr 18 januari 2019 | 21:30 Droomhuis Gezocht

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Droomhuis Gezocht gemist? Bekijk hier naar Droomhuis Gezocht gemist.

Droomhuis Gezocht

Datum
Vr 18 januari 2019
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 1
Genre
Realityreeks
Jaar
2019
Twitter hashtag
#DroomhuisGezocht
Uitzending gemist
Droomhuis Gezocht gemist
Deel-url
gids.tv/21645651

Vanavond gaan Peter en Vera in Droonhuis Gezocht op zoek naar een woning in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap.

Peter organiseert coachingreizen naar de woestijnen van Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Hij zou heel graag een plekje vinden als uitvalsbasis en startpunt van deze reizen. Hij zoekt ook ruimte en stilte die in Nederland zo schaars is. Zijn dochter Vera is student Human Resource Management in Groningen.

De provincie West-Kaap wordt ook wel de Fairest Cape genoemd, oftewel de mooiste kaap. Het heeft een woeste kust, woestijn, maar ook groene glooiende hellingen en natuurlijk wereldstad Kaapstad. De West-Kaap is een belangrijk centrum voor handel, landbouw, visserij en heeft de belangrijkste wijnproductie van Afrika.

Terwijl Sybrand met Peter en Vera huizen bezoekt, neemt Carrie ten Napel een kijkje bij de afstammelingen van een van de oudste stammen van Zuid-Afrika; De Sanbevolking. De San bestond eeuwenlang uit kleine gemeenschappen van jagers en verzamelaars. De mannen gingen op jacht en de vrouwen verzamelden eetbare gewassen. Tegenwoordig leven ze daar niet meer van, maar zetten ze zich wel in om de tradities en rituelen van hun voorvaderen te behouden en door te geven.

Droomhuis Gezocht op tv

.