Bekijk de uitzending van Door het hart van China terug

Zo 14 januari 2018 | 20:15 Door het hart van China

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Door het hart van China gemist? Bekijk hier naar Door het hart van China gemist.

Door het hart van China

Datum
Zo 14 januari 2018
Tijd
20:15 tot 21:05
Zender
NPO 2
Genre
Reisdocumentaire
Jaar
2016
Regisseur
Maaik Krijgsman
Presentatie
Ruben Terlou
Twitter hashtag
#doorhethartvanchina
Deel-url
gids.tv/19417113

In de nieuwe VPRO-reisserie Door het hart van China reizen fotograaf Ruben Terlou en regisseur Maaik Krijgsman in zeven afleveringen van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van China: van de verdroogde steppen van Binnen-Mongolië tot de tropische kust van Macau - dwars door het hart van China.

In Door het hart van China staat het leven van de gewone Chinees centraal in bijzondere en spontane ontmoetingen. Ruben Terlou is erbij wanneer enkele opgeschoten Mongoolse boeren een paardenrace houden op de droge graslanden, maar ook wanneer een alleenstaande man op het platteland van Shaanxi wordt begraven met de nodige bijgelovige rituelen.

Hij fotografeert homoseksuelen in Beijing, trotse autobezitters in Guangzhou en gokkers in Macau. Hij beklimt met knikkende knieën een 90 meter hoge windmolen en kruipt achter kluizenaars aan de grotten van het Zhongnan-gebergte in. Opnieuw weet Terlou met zijn innemende nieuwsgierigheid gesprekspartners te verleiden tot openhartige scènes en gesprekken.

In zeven afleveringen reizen we mee vanuit het Noorden van China zuidwaarts. De serie laat zien dat China zich op een kantelpunt in de geschiedenis bevindt; de veranderingen in dit immense land voltrekken zich in razend tempo. Enerzijds zullen sommige van de scènes, die zich nu nog voor de lens van cameraman Joost van Herwijnen voltrekken, over een paar jaar niet meer te filmen zijn. Anderzijds wordt duidelijk dat wat er op dit moment in China gebeurt, over tien jaar de hele wereld staat te wachten.

Door het hart van China op tv

China fotograaf chinees paardenrace platteland regisseur boeren homoseksuelen geschiedenis mijnen cameraman kust filmen windmolen reizen serie knieën beijing alleenstaande shaanxi krijgsman tropische maaik krijgsman ruben terlou noorden hart grotten wachten rituelen seizoen aflevering 1 door het hart van china.
Ruben Terlou in DWDD over 'Door het hart van China'