Bekijk de uitzending van Door andere ogen terug

Vr 9 november 2018 | 14:55 Door andere ogen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Door andere ogen gemist? Bekijk hier naar Door andere ogen gemist.

Door andere ogen

Datum
Vr 9 november 2018
Tijd
14:55 tot 15:25
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Presentatie
Fons de Poel, Fons van de Poel
Twitter hashtag
#doorandereogen
Deel-url
gids.tv/21260362

Aflevering 8 - Portrettenreeks.

Maarten van der Weijden.

In de zomer van 2018 groeide Maarten van der Weijden uit tot een volksheld door de Elfstedentocht zwemmend af te leggen en binnenkort doet hij een theatertour in elf steden om zijn verhaal te doen. Maarten van der Weijden, olympisch kampioen op de lange afstand, groeide op in een sfeer van competitie. 'Doelen stellen, het uiterste uit jezelf halen, dat had hij als kind al', beschrijft zus Etta. Als Maarten op 19-jarige leeftijd door leukemie wordt getroffen, heeft hij een moeilijke relatie met zijn ouders. 'Hij wilde alleen maar trainen, verder deed niets er nog toe. Bij zijn ziekte zijn wij weer heel dicht bij elkaar gekomen', zegt zijn moeder Janneke. Historicus Herman Pleij noemt Maarten een typische Hollandse held.

Door andere ogen op tv

Sport politiek kampioen documentaire zomer cultuur steden leukemie competitie theatertour elfstedentocht maarten van der weijden deskundigen familieleden de poel relatie amusement trainen ziekte fons de poel herman pleij moeder ouders dicht fons leeftijd afstand van der weijden maarten weijden.