Bekijk de uitzending van Dokters van morgen terug

Di 29 oktober 2019 | 21:25 Dokters van morgen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Dokters van morgen gemist? Bekijk hier naar Dokters van morgen gemist.

Dokters van morgen

Datum
Di 29 oktober 2019
Tijd
21:25 tot 22:25
Zender
NPO 1
Genre
Medisch documentaire
Jaar
2019
Presentatie
Antoinette Hertsenberg
Twitter hashtag
#doktersvanmorgen
Deel-url
gids.tv/23161883

Vanavond staat het gehoor centraal in Dokters van Morgen, het programma over zorginnovaties en baanbrekende nieuwe medische inzichten.

Gehoorverlies
Eén op de tien mensen in Nederland heeft gehoorverlies. Presentatrice Antoinette Hertsenberg onderzoekt de wereld van de tinnitus, gehoorbeschermers en gehoorschade.

Implantaat
Zo volgt ze Guus, van net één jaar, die doof is geboren. Hij krijgt een implantaat in zijn hersenen waarmee hij hopelijk over een paar jaar wat kan horen en kan leren praten. Het is één van de voorbeelden waarin Nederland koploper is als het gaat om innovatieve behandelingen bij gehoorproblemen.

Tinnitus
In Hoensbroek wordt een tinnitusbehandeling aangeboden met hele goede resultaten, waar wereldwijd veel interesse voor is. Hoe bescherm je je oren, als je je brood ermee verdient, bijvoorbeeld als muzikant? En hoe bewust gaan festivalgangers van Lowlands om met hun gehoor?

Dokters van morgen op tv

Doof nederland brood documentaire presentatrice oren hoensbroek resultaten implantaat gehoorschade inzichten wereldwijd lowlands behandelingen bescherm tinnitus hersenen antoinette hertsenberg gehoorverlies seizoen medisch.