Bekijk de uitzending van Docu: The Great Polar Bear Feast terug

Zo 2 augustus 2020 | 19:25 Docu: The Great Polar Bear Feast

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: The Great Polar Bear Feast gemist? Bekijk hier naar Docu: The Great Polar Bear Feast gemist.

Docu: The Great Polar Bear Feast

Datum
Zo 2 augustus 2020
Tijd
19:25 tot 20:20
Zender
NPO 2
Genre
Natuur
Acteurs
Nick Clarke Powell
Deel-url
gids.tv/24806446

Het bijzondere verhaal van een jaarlijkse bijeenkomst van ijsberen op de koude kust van Barter Island in Alaska, en wat dat betekent voor het kleine Inupiat-dorpje Kaktovik.

Samenscholing
Elk jaar verzamelen zich ongeveer 80 ijsberen op de plek waar ze zich te goed doen aan de resten van walvissen die daar door jagers zijn achtergelaten. Zo'n samenscholing van ijsberen is hoogst bijzonder, omdat ijsberen bekendstaan als solitaire roofdieren die je zelden in groepsverband ziet.

Mekka
Maar in september wordt dit dorpje een mekka voor iedereen die ijsberen bestudeert. Wetenschappers en natuurfotografen trekken er dan naartoe om dit ongewone gedrag van de ijsberen te observeren.

Onmogelijke keuze
De documentaire volgt twee ijsbeermoeders en hun welpen. Terwijl om hen heen het ijs steeds verder smelt, komen ze voor een onmogelijk keuze te staan: bij de kust blijven, waar ze worden bedreigd door de mens, of een verschrikkelijk verre tocht naar het noorden maken, een reis die door de klimaatverandering nog langer is geworden, naar het ijs en de prooi die daar te vinden zijn.

Docu: The Great Polar Bear Feast op tv

.