Bekijk de uitzending van Docu: Suzi Q terug

Za 30 mei 2020 | 22:25 Docu: Suzi Q

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: Suzi Q gemist? Bekijk hier naar Docu: Suzi Q gemist.

Docu: Suzi Q

Datum
Za 30 mei 2020
Tijd
22:25 tot 23:40
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire, Kunst/cultuur
Acteurs
Liam Firmager
Deel-url
gids.tv/24444911

Geen vrouw is zo baanbrekend geweest in de popmuziek als Suzi Quatro. Ze was de eerste vrouwelijke bassist in een hardrock band, groeide uit tot een rolmodel voor vrouwen en verkocht 55 miljoen platen wereldwijd. Deze documentaire gaat over het stormachtige leven van de 69-jarige zangeres, die vorig jaar een nieuw album uitbracht.

Breuk
De Canadese artieste begint in een familieband en wordt begin jaren zeventig door een talentenjager in Engeland opgemerkt. Haar vader houdt de aanbiedingen voor een solo-carrière bij haar weg. Als ze dit hoort, vertrekt ze woedend naar Europa en valt het gezin verbitterd uit elkaar. Ze betaalt voor de breuk met haar zussen en vader met een periode van eenzaamheid.

Successen
Dit verdriet wordt al snel gecompenseerd door overweldigende successen in Europa. Ze verschijnt altijd in een leren jumpsuit en weet tot op de dag van vandaag een groot publiek aan zich te binden. Ze drijft niet op drank en seks, maar op energie en talent.

Stormachtig leven
De documentaire zit vol verbazingwekkende details over het stormachtige leven van de zangeres, songwriter, bandleider, actrice, dichter en presentatrice. Zo duikt ze plotseling op in de komische televisieserie Happy Days, waar ze een tijd lang vaste gast is. Er is de bijna vanzelfsprekende vergetelheid en dan plotseling weer de come-back en een plek in de Hall of Fame.

Docu: Suzi Q op tv

.