Bekijk de uitzending van Docu: Stacey Dooley onderzoekt de walvisjagers terug

Do 2 juli 2020 | 20:25 Docu: Stacey Dooley onderzoekt de walvisjagers

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: Stacey Dooley onderzoekt de walvisjagers gemist? Bekijk hier naar Docu: Stacey Dooley onderzoekt de walvisjagers gemist.

Docu: Stacey Dooley onderzoekt de walvisjagers

Datum
Do 2 juli 2020
Tijd
20:25 tot 21:13
Zender
Canvas
Genre
Documentaire
Deel-url
gids.tv/24632771

De Britse reporter Stacey Dooley onderzoekt in deze aflevering van haar documentairereeks de controversiële wereld van de walvisjacht.

Bekijk op welk kanaal Canvas bij jouw tv-aanbieder te zien is op gids.tv/5314/kanaal-canvas.

Traditie
Ondanks internationale druk is het in landen zoals Japan, Noorwegen en IJsland gewoon toegelaten. Ook op de Faeröer-eilanden, een autonoom gebied van Denemarken, is het een eeuwenoude traditie.

Zee kleurt rood
Wanneer een visser een school in zee opmerkt, verwittigt die andere eilandbewoners. Met zoveel mogelijk schepen worden de dieren dan opgejaagd naar een baai waar ze geen kant meer op kunnen. Hier worden ze met harpoenen en messen afgemaakt. De zee kleurt dan helemaal rood.

Overleven
Voor de dierenrechtenorganisatie Sea Shepherd is dat een barbaarse en achterhaalde praktijk. Maar voor de Faeröer-inwoners is het veel meer dan een traditie. Het vlees is gewoon nodig om daar te overleven. Stacey scheept ook in op een Noorse walvisjager. Ze gaat mee op jacht naar een dwergvinvis.

Docu: Stacey Dooley onderzoekt de walvisjagers op tv

.