Bekijk de uitzending van Docu: Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls terug

Wo 13 januari 2021 | 23:10 Docu: Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls gemist? Bekijk hier naar Docu: Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls gemist.

Docu: Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls

Datum
Wo 13 januari 2021
Tijd
23:10 tot 00:25
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire, Kunst/cultuur
Acteurs
Jeffrey McHale
Deel-url
gids.tv/25690953

De film Showgirls van Paul Verhoeven flopte genadeloos in de bioscoop, maar groeide uit tot een cultklassieker. Regisseur Jeffrey McHale laat in deze documentaire allerlei lezingen op de film los en probeert de weerzin én adoratie te analyseren.

Neersabelen
"Een ranzige film vol vrouwenhaat met lachwekkende dialogen en stuitend slechte acteur." De filmcritici buitelen in 1995 over elkaar heen bij het neersabelen van Paul Verhoevens Showgirls.

Blote borsten
Verhoevens provocatieve sprookje over een stripper in Las Vegas krijgt allerlei prijzen, onder andere voor slechtste film, actrice en regisseur. Het gesprek over Showgirls is nooit verstomd. Is de optocht van blote borsten misogyn of juist feministisch? Is de film een grote grap, een over the top funmovie, een moderne klassieker of tóch a piece of shit?

Fragmenten
De documentaire is volledig opgebouwd met bestaand beeldmateriaal: nieuwsfragmenten, interviews maar vooral heel veel filmfragmenten.

Docu: Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls op tv

.