Bekijk de uitzending van Docu: Midnight Traveler terug

Wo 3 juni 2020 | 22:50 Docu: Midnight Traveler

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: Midnight Traveler gemist? Bekijk hier naar Docu: Midnight Traveler gemist.

Docu: Midnight Traveler

Datum
Wo 3 juni 2020
Tijd
22:50 tot 00:20
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Acteurs
Fatima Hossani, Hassan Fazili
Deel-url
gids.tv/24467252

Politiek asiel krijgen wil maar niet lukken, dus besluiten Hassan Fazili en Fatima Hossani illegaal Europa te bereiken. In de met telefoons gefilmde documentaire Midnight Traveler zie je hoe het gezin met twee kinderen de gevaarlijke tocht aflegt.

Premie
In hun geboorteland Afghanistan staat een premie op Hassans hoofd, omdat hij in een televisiedocumentaire een afvallige Talibancommandant portretteerde. Toen dat bekend werd, vluchtten ze onmiddellijk naar buurland Tadzjikistan. Maar daar mogen ze niet blijven.

Illegaal
De documentaire Midnight Traveler begint bij het moment waarop ze terug moeten naar Afghanistan. Hassan en Fatima doen dat, maar kunnen er echt niet blijven. Ze gaan proberen illegaal Europa te bereiken, samen met hun dochter Nargis (8) en haar jongere zusje Zahra.

Obstakels
Tijdens de reis, via Iran en Turkije, filmen ze (ook Nargis) zoveel mogelijk met hun mobiele telefoons. De familie moet talloze obstakels overwinnen, vooral binnen de Europese grenzen, maar blijft toch optimistisch te midden van alle onzekerheid, misleiding en vijandigheid.

Docu: Midnight Traveler op tv

.