Bekijk de uitzending van Docu: Jacoba van Tongeren, generaal van het verzet terug

Di 4 mei 2021 | 20:30 Docu: Jacoba van Tongeren, generaal van het verzet

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: Jacoba van Tongeren, generaal van het verzet gemist? Bekijk hier naar Docu: Jacoba van Tongeren, generaal van het verzet gemist.

Docu: Jacoba van Tongeren, generaal van het verzet

Datum
Di 4 mei 2021
Tijd
20:30 tot 21:05
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Acteurs
Arjan Nieuwenhuizen
Deel-url
gids.tv/26276456

Documentaire over een belangrijke verzetsvrouw, die na de oorlog in de vergetelheid raakte. Jacoba van Tongeren liet unieke memoires achter over haar werk als leider van de Amsterdamse verzetsgroep Groep 2000.

Vrouw
Groep 2000 hielp duizenden mensen aan onderduikadressen, persoonsbewijzen en voedselbonnen en redde zo talloze levens. Prins Bernhard verbaasde zich na de oorlog over wat ze als vrouw te midden van de door mannen gedomineerde verzetswereld teweeg had gebracht. “Aan u is een generaal verloren gegaan”, merkte hij op.

Dagboekfragmenten
Jacoba's neef Paul van Tongeren haalde het verhaal over zijn tante uit de vergetelheid en in de documentaire wordt Jacoba met interviews en dagboekfragmenten tot leven gebracht. Actrice Marieke Heebink draagt de dagboekfragmenten voor. Zo wordt een portret geschetst van een bijzondere verzetsvrouw.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Docu: Jacoba van Tongeren, generaal van het verzet op tv

.