Bekijk de uitzending van Docu: Hart van de democratie terug

Ma 8 juni 2020 | 19:45 Docu: Hart van de democratie

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: Hart van de democratie gemist? Bekijk hier naar Docu: Hart van de democratie gemist.

Docu: Hart van de democratie

Datum
Ma 8 juni 2020
Tijd
19:45 tot 21:15
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Acteurs
, Suzanne Raes
Deel-url
gids.tv/24493147

Deze documentaire werd in 2018 en 2019 opgenomen binnen de muren van het Haagse Binnenhof, ver voor het coronatijdperk, en onderzoekt hoe onze democratie werkt en laat zien dat die behoorlijk onder druk staat. De vraag die centraal staat is of en hoe onze democratie overeind blijft. De docu is in maart al eens uitgezonden op de late vrijdagavond en wordt nu primetime herhaald.

Renovatie
In het gebouw waar onze democratie dagelijks wordt beproefd, is achter de gordijnen het verval ontluisterend zichtbaar. De renovatie van Het Binnenhof duldt nauwelijks uitstel.

Kloof
De makers van de documentaire onderzoeken de veelbesproken kloof tussen burger en politiek. De journalistieke hoofdpersonen, de ervaren Kees Boonman en de nieuwe politiek verslaggever Charlotte Nijs, bewegen zich ieder op eigen wijze door het gebouw en langs de actualiteit.

Verstrengelde relatie
Op speelse en indringende wijze analyseren de makers de waan van de dag en onthullen zij de verstrengelde relatie tussen pers en politiek. Het resultaat is een film, waarin zowel kritisch als met warmte en mededogen het gevecht op de belangrijkste vierkante kilometer van Nederland gedurende een vol jaar is vastgelegd.

Bekijk de documentaire nu al op gids.tv/v189013/hart-van-de-democratie.

Docu: Hart van de democratie op tv

.