Bekijk de uitzending van Docu: Dierbaren terug

Ma 23 november 2020 | 20:10 Docu: Dierbaren

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: Dierbaren gemist? Bekijk hier naar Docu: Dierbaren gemist.

Docu: Dierbaren

Datum
Ma 23 november 2020
Tijd
20:10 tot 21:30
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Deel-url
gids.tv/25420144

Vlak na de première op filmfestival IDFA is de documentaire Dierbaren (Sheltered) te zien op NPO 2. De docu zit vol rauwe en gevoelige observaties van het wel en wee in een dierenasiel.

Zielige straatkatjes
Een onophoudelijke stroom van levensgevaarlijke honden, zielige straatkatjes en afgedankte konijnen zet binnen de muren van het dierenasiel de liefdevolle band tussen mens en dier op spanning.

Juiste match
Met aandachtige verzorging en training worden de kanshebbers door gedreven medewerkers en vrijwilligers weer opgeknapt en klaargestoomd voor een juiste match met een nieuw baasje. Alles draait erom de verschoppelingen een nieuw thuis te geven.

Toevluchtsoord
We zien het dagelijkse leven in het asiel, waar verzorgers stank en agressie trotseren om honden weer handelbaar te maken en we beleven met hen de vreugde of het verdriet als het goed of slecht gaat met de dieren. Het asiel is een toevluchtsoord waar mensen onvoorwaardelijke liefde geven en troost vinden bij hun dierbaren.

Docu: Dierbaren op tv

.