Bekijk de uitzending van Docu: Diego Maradona terug

Vr 29 mei 2020 | 20:25 Docu: Diego Maradona

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: Diego Maradona gemist? Bekijk hier naar Docu: Diego Maradona gemist.

Docu: Diego Maradona

Datum
Vr 29 mei 2020
Tijd
20:25 tot 22:35
Zender
NPO 3
Genre
Documentaire
Acteurs
Asif Kapadia
Deel-url
gids.tv/24439898

Een uniek portret van rebel, held en stervoetballer Diego Maradona op basis van meer dan 500 uur archiefmateriaal.

Voetbaltalent
De documentaire vertelt het meeslepende en onvergetelijke verhaal van de opkomst en ondergang van het grote voetbaltalent Diego Maradona. Hoe een Argentijns straatjongetje uitgroeide tot verheven voetbalgod. Maar die status had ook een keerzijde.

Sprookje
Van straatjongetje tot sterspeler, het klinkt als een sprookje. Diego Maradona brak alle transferrecords, trok de slecht presterende Italiaanse voetbalclub Napoli uit het slop (hij maakte ze diverse malen landskampioen) én won in 1986 praktisch eigenhandig met Argentinië het WK voetbal in Mexico. Maar naast de vele hoogtepunten kent zijn leven ook een schaduwkant door zijn cocaïneverslaving en omgang met figuren uit de onderwereld.

Godenstatus
De film concentreert zich met name op de periode van 1984 tot 1991, de tijd van Maradona in Italië. De periode met de grootste overwinningen en de ergste dieptepunten. Een tijd waarin hij zijn godenstatus verwierf, maar ook weer uit de gratie raakte bij de Napolitanen. De roem en het succes die Maradona ten deel vallen, eisen hun tol van de voetballer.

Bekijk de reactie van Ruud Gullit op de documentaire en Maradona's hoogte- en dieptepunten op gids.tv/v216277/gullit-documentaire-maradona.

Docu: Diego Maradona op tv

.