Bekijk de uitzending van Docu: De weg naar de winst terug

Zo 9 mei 2021 | 00:05 Docu: De weg naar de winst

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: De weg naar de winst gemist? Bekijk hier naar Docu: De weg naar de winst gemist.

Docu: De weg naar de winst

Datum
Zo 9 mei 2021
Tijd
00:05 tot 01:05
Zender
NPO 1
Genre
Documentaire
Acteurs
Marcel van de Velde
Presentatie
Cornald Maas
Deel-url
gids.tv/26302963

Hoe is het Nederland gelukt om 44 jaar na 'Ding-a-Dong' eindelijk weer het Eurovisie Songfestival te winnen in 2019? Cornald Maas duikt in de archieven en spreekt oud-deelnemers in deze documentaire over Nederland en het Songfestival.

Voorbeeld
Nederland is nu zelfs een voorbeeld voor andere landen geworden, terwijl we eerder jarenlang de finale niet eens haalden. Een documentaire over de lange weg die ons land te gaan had voor het eindelijk weer tot de winnaar van 's werelds grootste liedjeswedstrijd werd gekroond.

Gloriejaren
Wat zag Nederland over het hoofd in de tijd dat Oost-Europese landen aan het festival begonnen deel te nemen? En in hoeverre is het Songfestival veranderd sinds de gloriejaren waarin de winnende liedjes moeiteloos grote hits werden in heel Europa? Kon Nederland die veranderingen bijbenen?

Hilarisch
Cornald Maas, sinds jaar en dag commentator, kenner en groot Songfestival-liefhebber, haalt herinneringen op aan het Eurovisie Songfestival en toont uniek en soms hilarisch archiefmateriaal.

Duncan Laurence
Ook spreekt Maas met Nederlandse deelnemers die het verschil maakten en een sleutelpositie bekleden in de Nederlandse Songfestivalhistorie, onder wie Duncan Laurence, Ilse DeLange, Ruth Jacott, Edsilia Rombley en Getty Kaspers, leadzangeres van Teach-In en de laatste Nederlandse winnaar voordat Duncan met de trofee naar huis ging.

(Foto's: Sander Koning/ANP Kippa)

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Docu: De weg naar de winst op tv

.