Bekijk de uitzending van Docu: De Sobibor Tapes - vergeten interviews van Jules Schelvis terug

Wo 27 januari 2021 | 20:30 Docu: De Sobibor Tapes - vergeten interviews van Jules Schelvis

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Docu: De Sobibor Tapes - vergeten interviews van Jules Schelvis gemist? Bekijk hier naar Docu: De Sobibor Tapes - vergeten interviews van Jules Schelvis gemist.

Docu: De Sobibor Tapes - vergeten interviews van Jules Schelvis

Datum
Wo 27 januari 2021
Tijd
20:30 tot 21:30
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Deel-url
gids.tv/25765273

Op 14 oktober 1943 komt een groep gevangenen in vernietigingskamp Sobibor in opstand tegen de SS-bewakers. Veertig jaar later interviewt de Nederlander Jules Schelvis, zelf overlevende van Sobibor, twaalf mannen en vrouwen die bij de opstand betrokken waren.

Bewijs
Dit achttien uur lange historische materiaal vormt de basis van de documentaire ‘De Sobibor Tapes’. De beelden zijn het enige levende bewijs van de opstand in het vernietigingskamp Sobibor.

Onmenselijk
Het zijn indrukwekkende getuigenissen van overlevenden over de onmenselijke gebeurtenissen binnen de afrastering van het kamp. Getuigen die tijdens de gesprekken opnieuw beleven hoe ze zich voelden in het kamp waar moord en vernietiging ‘gewoon’ was.

Revolte
'De Sobibor Tapes - de vergeten interviews van Jules Schelvis' is een verslag van hoe de Joodse revolte in Sobibor van minuut tot minuut heeft plaatsgevonden.

Docu: De Sobibor Tapes - vergeten interviews van Jules Schelvis op tv

.