Bekijk de uitzending van DNA onbekend terug

Wo 8 mei 2019 | 20:35 DNA onbekend

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van DNA onbekend gemist? Bekijk hier naar DNA onbekend gemist.

DNA onbekend

Datum
Wo 8 mei 2019
Tijd
20:35 tot 21:20
Zender
NPO 1
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
Raymond Grimbergen, Ruben de Jong
Presentatie
Caroline Tensen
Twitter hashtag
#dnaonbekend
Officiële Twitter
@dnaonbekend
Uitzending gemist
DNA onbekend gemist
Deel-url
gids.tv/22215206

In de laatste aflevering van DNA onbekend is het verhaal van Rita te zien. Zij twijfelt of haar vader wel haar biologische vader is. Ook in deze aflevering: Lloyd. Hij heeft een moeilijke jeugd gehad met veel onzekerheden. Beiden willen een antwoord op hun vragen over hun afkomst.

Rita is 74 jaar en heeft al haar hele leven het sluimerende gevoel dat ze geen dochter van haar vader is. Geboren in de hongerwinter in Rotterdam waren de omstandigheden voor het gezin moeilijk. De twijfel van Rita is gezaaid door een verhaal van haar moeder omtrent haar geboorte en de onduidelijkheid of haar vader op het moment van haar verwekking wel in Nederland was. Na een leven lang het gevoel weg te hebben willen stoppen, wil Rita nu een antwoord voordat het te laat is.

Verder het verhaal van Lloyd. Lloyd wordt in 1958 geboren in Suriname. Hij groeit op in het gezin van zijn opa en oma, zijn moeder komt af en toe langs om hem te zien. Maar als Lloyd drie jaar is verhuisd zijn moeder naar Nederland en Lloyd blijft in Suriname. Als Lloyd tien is, verhuist hij ook naar Nederland waar hij zijn tweelingbroer ontmoet.

Lloyd is doodongelukkig in dit nieuwe gezin. Wie is eigenlijk de man die hem opvoedt? Waarom moest hij bij opa en oma wonen en had hij zijn tweelingbroer niet eerder ontmoet? Wanneer vele jaren later oma overlijdt, heeft ze informatie voor Lloyd. Dit is het begin van de zoektocht naar zijn biologische vader.

DNA onbekend op tv

Rotterdam nederland zoektocht documentaire geboorte suriname gezin onduidelijkheid dochter hongerwinter biologische jeugd caroline tensen moeder vader vragen stoppen seizoen rita de jong geen lang deze.