Bekijk de uitzending van Dit is de dag terug

Za 21 november 2015 | 21:15 Dit is de dag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Dit is de dag gemist? Bekijk hier naar Dit is de dag gemist.

Dit is de dag

Datum
Za 21 november 2015
Tijd
21:15 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Reportage
Jaar
2015
Twitter hashtag
#didd
Officiële Twitter
@DitisdeDag
Uitzending gemist
Dit is de dag gemist
Deel-url
gids.tv/14505352

Bij de laatste bloedige aanslagen in Parijs zijn opnieuw Belgische moslim-extremisten betrokken. Frankrijk wijst met één vinger al naar onze Zuiderburen. België zou een broeinest van radicale moslims zijn, waar de overheid nauwelijks grip op heeft. De discussie laait op: doen de Belgen wel voldoende om de radicalisering aan te pakken?

Dit is de Dag Reportage zendt een reportage uit van VRT-journalist Rudi Vranckx. Hij gaat in de maanden na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo, op zoek naar initiatieven binnen de moslimgemeenschap om de verontrustbarende radicalisering onder islamistische jongeren tegen te gaan. Hij praat met een moeder van een Syriëganger, bezoekt een school waar jonge kinderen al deradicaliseringslessen krijgen, en is bij een bijzondere sessie waarin geprobeerd wordt een radicale bekeerling van gedachten te veranderen.

Dit is de dag op tv

Aanslag frankrijk school overheid parijs belgië aanslagen radicalisering discussie moslims belgen voldoende radicale moslims syriëganger rudi vranckx hebdo radicale vinger aanslagen in parijs charlie hebdo kinderen jongeren moeder reportage de aanslag.