Bekijk de uitzending van Diederik van Vleuten: Daar Werd Wat Groots Verricht terug

Za 15 augustus 2015 | 19:50 Diederik van Vleuten: Daar Werd Wat Groots Verricht

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Diederik van Vleuten: Daar Werd Wat Groots Verricht gemist? Bekijk hier naar Diederik van Vleuten: Daar Werd Wat Groots Verricht gemist.

Diederik van Vleuten: Daar Werd Wat Groots Verricht

Datum
Za 15 augustus 2015
Tijd
19:50 tot 22:00
Zender
NPO 2
Genre
Theatershow
Jaar
2014
Twitter hashtag
#DiederikvanVleuten
Deel-url
gids.tv/13895729

In Daar Werd Wat Groots Verricht voert Diederik van Vleuten je mee door het veelbewogen leven van zijn oudoom Jan, de planter die de Tweede Wereldoorlog in Azië op zich af ziet komen. Een verhaal van opkomst en ondergang, nederlaag en overwinning tegen de achtergrond van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en alles wat daarna nog kwam.

Over Diederik van Vleuten:

In 1988 wordt Diederik van Vleuten gevraagd om als pianist/componist/edelfigurant aan te sluiten bij de cabaretgroep Zak en As (het gezelschap van Erik van Muiswinkel en Justus van Oel). Met hen maakt Diederik twee voorstellingen: De Nationaal Kampioen en Zak en As ontkent alles. In 1992 wordt Zak en As opgeheven. Na een jaar werkzaam te zijn als componist en tekstschrijver voor programma’s als Spijkers met Koppen slaat Diederik de handen ineen met Arie van der Wulp. Tussen 1993 en 1995 maken zij twee theaterprogramma’s

In 1997 herenigen Diederik en Erik van Muiswinkel zich weer in het theater. Hierna maken zij zeven voorstellingen. Met het lied ‘Tibet’ uit Mannen met Vaste Lasten winnen Van Muiswinkel en Van Vleuten de Annie M.G. Schmidtprijs. De samenwerking met Erik eindigt in 2009, na een afscheidstournee met het programma Mannen, het allerbeste! Na Mannen, het allerbeste! richt Diederik zich op zijn soloprogramma Daar Werd Wat Groots Verricht. Met deze voorstelling introduceert Diederik een nieuw genre in het theater. Het hield het midden tussen documentaire, monoloog, biografie op toneel en conference. NRC en De Telegraaf waarderen de voorstelling met 5 sterren en de slotvoorstelling haalde het NOS Achtuurjournaal.

Diederik van Vleuten: Daar Werd Wat Groots Verricht op tv

.
Promo: Diederik van Vleuten: Daar Werd Wat Groots Verricht